Evenimentul Zilei > Actualitate > Ţepe cu site-uri matrimoniale. Întâlnirile virtuale te pot lăsa fără bani
Ţepe cu site-uri matrimoniale. Întâlnirile virtuale te pot lăsa fără bani

Ţepe cu site-uri matrimoniale. Întâlnirile virtuale te pot lăsa fără bani

Odată ce ai apelat la anunţurile matrimoniale rişti să rămâi fără economii în cont, să fii jefuit sau să te vezi cu altă persoană.

Site-urile matrimoniale sunt un izvor nesecat de ţepe pentru utilizatori. O dovedesc reclamaţiile primite la Poliţie, dar şi la Protecţia Consumatorului. Răzvan C. şi-a făcut în urmă cu trei luni un cont pe site-ul http://sxmamba.net/.
"Ca să poţi vedea pe lângă poză, nume şi vârstă, datele de contact ale persoanei pe care vrei să o cunoşti ţi se cere să te înregistrezi gratis", îşi începe tânărul povestea.
Odată înregistrat, pasul următor a fost să apară mesajul: "Veţi putea utiliza contul numai după activarea lui. Introduceţi codul de acces primit pe SMS după ce trimiteţi o solicitare la numărul 1263".
Apoi, i s-a mai cerut un SMS prin care să accepte condiţiile. A răspuns cu un OK. "Imediat a trebuit să trimit un mesaj la un prieten şi surpriză!!! Nu mai aveam credit pe cartelă ca să trimit mesajul, creditul iniţial fiind în jur de şase euro. Noroc că am avut cartelă şi nu abonament", spune acum tânărul.
O altă categorie de păcăleli implică şi conturi bancare. Multe site-uri cer plata unor taxe cu cardul, însă după ce s-a făcut plata clientul riscă să vadă cum i-au dispărut toţi banii din cont.
Cele mai periculoase ţepe matrimoniale sunt cele cu urmări penale. Astfel, conform Poliţiei Capitalei, în martie 2011 trei bărbaţi au fost jefuiţi şi ameninţaţi cu topoarele şi cuţitele de patru tineri, după ce au răspuns unor false anunţuri postate pe site-uri de matrimoniale prin care erau atraşi în diverse locaţii pentru a se întâlni cu femei.
Verificaţi dacă persoana cu care vorbiţi există
Sfatul poliţiştilor pentru amatorii de astfel de site-uri este să evite conversaţiile cu persoane de sex opus cu care nu poţi comunica direct, live – pe messenger, cu webcam etc.
Dacă spun că nu au calculator acasă, că nu au telefon mobil, etc – dacă evită să vorbească în direct şi conversează numai prin emailuri – atunci este foarte posibil să fie o ţeapă. În plus, nu faceţi plăţi cu cardul sau cu SMS.
Citiţi şi:

  • Vânătoare de milionari fără perdea. CARE E ULTIMA FIȚĂ inclusiv