Evenimentul Zilei > Justitie > Țepe cu măști prin firme fantomă. Percheziții la escroci în pandemie
Țepe cu măști prin firme fantomă. Percheziții la escroci în pandemie

Țepe cu măști prin firme fantomă. Percheziții la escroci în pandemie

Mai multe țepe cu măști prin firme fantomă fac obiectul unor percheziții care au loc în București. Polițiștii au descins în nouă locații la adresele unor persoane care au înșelat o societate de distribuire a materialelor de protecție sanitară

Țepe cu măști prin firme fantomă. Nouă percheziții în au loc, joi, în București. Ancheta polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 6 vizează o înșlăciune de proporții cu măști de protecție, obligatorii în pandemie.

Poliția Capitalei transmite că cercetările în aceste cazuri au fost extinse în două dosare penale, deschise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.

Mai multe achiziții de circa un million de măști au fost făcute prin intermediul unor firme fantomă cu ordine de plată falsificate.

Valoarea prejudiciului depășește 1.500.000 de lei.

Țepe cu măști prin firme fantomă

Poliția Capitalei a anunțat că Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 6, supravegherea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pune în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile au loc într-un dosar privind  săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată și cesiune fictivă.

În fapt, arată Poliția Capitalei, în luna septembrie a anului 2020  au fost înregistrate două dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune.

Anchtatorii au stabilit că, prin folosirea de ordine de plată falsificate, au fost achiziționate 660.000 măști de unică folosință, în valoare de peste 320.000 lei, respectiv 330.000 măști de unica folosință, în valoare de aproximativ 160.000 lei.

Nouă cazuri de înșelăciune

Extinderea cercetărilor în cele două dosare a scos la iveală faptul că afacerile ilegale au fost parafate prin intermediul unor firme fantomă.

„Din datele existente a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane s-ar fi  folosit de societăți comerciale administrate în drept de persoane de o condiție financiară modestă – firme fantomă – în numele cărora ar fi acționat fiind înregistrate 9 infracțiuni distincte de înșelăciune. Prejudiciul total cauzat persoanei vătămate este de peste 1.500.000 lei”, transmite Poliția Capitalei.

Audierile în acest caz se vor desfășura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 6.

Cercetarile sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6.