Teoria conspirației nu are limite. Acuzațiile aduse lui Brigitte Macron întrec orice imaginație

Teoria conspirației nu are limite. Acuzațiile aduse lui Brigitte Macron întrec orice imaginație Sursa foto: Arhiva EVZ

Brigitte Macron urmează să acționeze în justiție pentru o teorie a conspirației lansată pe internet potrivit căreia este o femeie transgender și s-a născut bărbat.

Nu este prima dată când Brigitte Macron este vizată de când soțul ei a fost ales în 2017 președintele Franţei. Trolii au avut grijă să scoată în evidentă permanent diferența de vârstă de aproape 25 de ani între cei doi.

Un avocat al doamnei Macron - mama a trei copii adulți din prima căsătorie - a confirmat că ia măsuri. „Ea a decis să inițieze procedura, este în curs”, a confirmat pentru agenția de presă AFP avocatul Jean Ennochi.

Brigitte Macron atacată din nou: S-a născut bărbat şi avea numele Jean-Michel Trogneux

Prima doamnă a Franţei a fost vizată pe rețelele de socializare cu afirmații false, după ce acestea au fost publicate pe un site de extremă-dreapta, apoi distribuite masiv de teoreticienii conspirației. Zvonurile susțin că s-a născut bărbat sub numele de Jean-Michel Trogneux. Numele a devenit deja viral pe rețelele de socializare cu zeci de mii de mențiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Minciunile despre femeia de 68 de ani au fost răspândite de opozanții soțului ei, președintele Emmanuel Macron, mai ales din partea celor de extrema-dreapta politică, grupurile anti-vaccin și din mișcarea conspirativă QAnon.

Pentru adepţii QAnon de bună credință, povestea cu Brigitte este în cel mai bun caz o distragere a atenției de la problemele reale şi cu scopul de a fi discreditată: O altă teorie a conspirației!

Extrema dreaptă recurge la aceste practici mârșave pentru a-l speria pe Macron

Problema este că nu există nicio dovadă că cineva - dincolo de o mână de idioți - consideră povestea cu Briggite transgender ca fiind plauzibilă, spune un analist politic francez.

Presa franceză a urmărit povestea articolului scris într-un jurnal de extremă dreapta de o femeie pe nume Natacha Rey. Apoi a descoperit o audiență mai largă, după ce a fost discutată într-o emisiune YouTube foarte vizionată şi răspândită apoi online de o gamă largă de anti-vacciniştii, sceptici la Covid și activiști de extremă dreapta, potrivit ziarului Libération.

Teoria conspirației vine în vreme ce Franța se confruntă cu alegerile prezidențiale în primăvara anului 2022.  Emmanuel Macron nu a confirmat încă oficial că va candida pentru un al doilea mandat, dar este de așteptat să o facă.

El ar putea să se confrunte cu Valérie Pécresse, candidată din partea partidul republican de dreapta tradițional, și Eric Zemmour, o personalitate media și autor, care speră să reprezinte extrema dreapta, scrie BBC.