"Este o schimbare super alarmantă a agendei CSAT. Acest organism este constituit legal, pentru a aborda, prin consensul instituţiilor din sistemul de securitate naţională, teme care ţin de securitatea naţională. A spune că şeful STS este vinovat pentru că preşedintele ales şi suspendat are încă acces la linii securizate este un abuz, pentru că nu e un subiect de securitate naţională şi, în al doilea rând, preşedintele Traian Băsescu nu este un cetăţean oarecare, în acest moment. Rămâne preşedintele ales de o majoritate a românilor, în 2009, şi, totodată, o persoană cu responsabilităţi amputate, prin această decizie a Parlamentului, dar care nu pot fi suspendate, la rândul lor", a declarat Teodor Baconschi la RFI.
Fostul ministru de Externe a mai spus că în cazul unei situaţii de risc pentru România, "preşedintele ales şi suspendat nu poate comunica cu omologii din UE şi NATO pe cartel sau telefonul mobil".
"Gândiţi-vă că orice se poate întâmpla, oricând, o situaţie de veritabil risc pentru securitatea unui stat şi, în aceste condiţii, preşedintele ales şi suspendat nu poate comunica cu omologi din UE şi NATO pe cartelă sau pe telefonul mobil. Deci, era un fals subiect, nu trebuia să figureze pe agenda CSAT, şi faptul că a fost pus cu forţa acolo, inclusiv acuzaţiile aduse şefului STS sunt de natură să întărească impresia generală că se acţionează în logica unei lovituri de stat", a spus Baconschi.
CITIŢI ŞI:

  • Crin Antonescu cere să fie înlocuit şeful STS
  • Traian Băsescu elucidează misterul telefonului secret
  • BĂTĂLIA PE TELEFONUL SECRET AL LUI BĂSESCU. PNL: "E ilegal". Opriş: "Am respectat legea". Antonescu: "Nu sunt lămurit"