El a ținut să sublinieze că dezbaterea și rezolvarea problemei supraaglomerării din închisori este o dovadă că România evoluează.

„Eu nu mai vorbesc de faptul că existau în perioada comunistă periodic grațieri și amnistii decise de puterea politică de atunci, dar asta e o politică ce ține de evoluția societății și de modernizarea ei și asta se întâmplă din Antichitate și până în prezent. Nu sunt niște măsuri care să fie de neînțeles pentru cei care vor să privească lucrurile cu obiectivitate. Sigur că există și constrângerile și condiționările CEDO”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a cerut opiniei publice să privească pe deținuți ca pe niște persoane „cu propria lor demnitate".

„Nu putem să desconsiderăm faptul că au dreptul la acest tratament din partea societății, din partea statului, din partea autorităților, faptul că au greșit, au primit pedeapsa privativă de libertate, dar nu trebuie, în plus de asta, să existe alte condiții care să le facă existența degradantă și inumană", a subliniat Tăriceanu.

 

 

Te-ar putea interesa și: