Președintele Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va avea, marți o întrevedere cu reprezentanți ai Asociației Române a Băncilor. De asemenea, acesta se va întâlni și cu reprezentanți ai unor instituții financiar-bancare.

Această întâlnire se va petrece în cntextul discuțiilor din coaliția de guvernare legate de modificarea OUG 114. Mai mult decât atât, discuțiile sunt programate să aibă loc înaintea unei ședințe a CEX-ului PSD.

Dragnea și Tăriceanu au discutat, luni, în Parlament, liderul PSD spunând că OUG 114 nu a fost pe agendă. Liderul PSD adaugă că nu va susține modificarea acesteia fără motive clare.

Viorica Dăncilă a declrat luni că o decizie privind modificarea OUG 114/2018 „trebuie să se plieze pe realitate, nu pe considerentele unei persoane sau alteia.”

Tăriceanu a declarat acum câteva zile că „ministrul Finanţelor nu ar trebui să se mai bage pe probleme de energie”. Acesta se referea la măsura privind taxarea cu 2% a companiilor din domeniu.

Dăncilă a adăugat că modificările vor fi în concordanţă şi cu problemele semnalate de reprezentanţii administraţiilor locale, afirmând că "asta nu înseamnă o cedare".

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 aprobată la finele lunii decembrie, instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar, informează Banking News.