Tania Budi, ca la 20 de ani

Tania Budi, ca la 20 de ani

Dacă şi-ar fi ţinut secret anul naşterii, nimeni n-ar fi bănuit vârsta reală a Taniei, una dintre frumuseţile care au dominat micile ecrane la începutul anilor '90.

Majoritatea celor din generaţia Taniei au familie şi copii mari, însă fosta vedetă de televiziune, în prezent femeie de afaceri, şi-a stabilit alte priorităţi în viaţă. Facultate, afaceri, distracţie, orice, numai să fie pe placul ei. Nu încearcă să-şi ascundă vârsta, însă nici nu dezbate prea mult pe marginea acestui subiect, pentru că nu-l consideră relevant.

Măritişul nu a reprezentat niciodată o prioritate pentru Tania, cu atât mai puţin acum. Se bucură atât de mult de nivelul de independenţă pe care l-a atins, încât cu greu l-ar înlocui cu un program „domestic“.

„Încă nu vreau să-mi întemeiez o familie. Din cauza felului meu de-a fi, consider că am pierdut mult. A trecut nişte timp pe lângă mine. De la o vreme încoace, având o perioadă atât de bună, încerc să recuperez. Copilăresc un pic. Să nu mai amintim câţi ani am! Prea s-a comentat în legătură cu asta. N-am nicio treabă cu vârsta biologică. Eu sunt anul doi la facultate“, spune senină Tania, savurând un frappé la o terasă din centrul Bucureştiului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Soţ - ba, copii - da

Nu a avut nicio reţinere să înceapă, la 40 de ani, cea de-a treia facultate, cea de actorie, după ce, pe lângă Matematică, a studiat şi Jurnalismul. Tania este întruchiparea femeii moderne, poate prea moderne în viziunea multor românce, însă este sigură pe ceea ce face. Dacă majoritatea femeilor îşi propun să aibă un soţ şi copii până la 30-33 de ani, Tania sfidează orice normă „socială“ şi îşi trăieşte viaţa după propriile reguli.

Nu vrea un soţ, chiar dacă recunoaş- te că este curtată. Însă, în privinţa copiilor, nu mai este atât de vehementă şi recunoaş te că nu ar spune nu unei eventuale sarcini. „Nu cred că sunt atrasă nici de familie, nici de ideea de a avea copii. Totuşi, dacă e să vină un copil, nu aş zice nu. Eu am un frate, Ionuţ, şi suntem cei mai buni prieteni. Acesta ar fi singurul motiv pentru care aş vrea să am mai mult de un copil, pentru că ştiu ce mult înseamnă să ai fraţi sau surori. Atunci când unul dintre ei are o problemă, celă- lalt întotdeauna îi întinde o mână. Singurii care ar mai fi în stare de lucrul acesta ar fi părinţii, dar ei, după o vârstă, nu mai au puterea să te ajute şi suferă mult pe chestia asta. Ar fi bine să am gemeni, să nu pierd prea multă vreme“, spune amuzată Tania.

Pradă pentru cuceritori

Siluetă zveltă, păr lung, blond, ochi mari, albaştri şi o voce senzuală sunt „coordonate“ care nu ar lăsa indiferent niciun bărbat. Iar aceste avantaje atrag după sine şi mulţi „vânători“ de trofee feminine. Tania spune că cel mai greu lucru nu este să respingă avansurile admiratorilor, ci să-i detecteze pe cei care o văd ca pe o „ţintă“, nefiind într-adevăr interesaţi de persoana ei.

Singură acasă

În fiecare joi, Tania pleacă la mare, pentru a avea grijă de clubul care face parte din afacerea de familie. Iar atunci când e în Bucureşti, se ocupă de treburi administrative şi iese în fiecare seară cu gaşca de prieteni în oraş. „Aici mă trezesc cât de cât dimineaţa, am tot felul de lucruri de rezolvat, întâlniri, ba pentru afaceri, ba pentru diverse oferte pe care le primesc de la televiziuni încontinuu, dar nu sunt tocmai ce mi s-ar potrivi.

După-amiaza, ies la o cafea cu prietenii, seara mi-o petrec tot cu ei. Culmea e că, în acelaşi timp, sunt şi foarte singură. Îmi place singurătatea de mor! Eu, când vreau să mă încarc de bine, stau singură-singurică, nu mult. Nu ies nică ieri, nu vorbesc cu nimeni, îmi place la nebunie“, dezvăluie Tania puţin din latura ascunsă a personalităţii sale.

"N-am nicio treabă cu vârsta biologică.", Tania Budi, vedetă TV

ACTORIE

Pierrette din „Cumetrele“, alter egoul Taniei Domnişoara Budi este studentă în anul doi la Actorie, la clasa lui Virgil Ogăşanu. Dom’ profesor a distribuit-o în piesa „Cumetrele“, de Michel Tremblay, în rolul Pierrette, în care Tania s-a regăsit imediat. „Rolul este mortal. Personajul meu este o femeie care are barul ei şi care este îngrozitor de independentă, aş putea spune chiar libertină într-un fel, însă corectă. Pe deasupra, pare un om demn de condamnat, iar pe dedesubt, chiar are valoare şi calitate“, o descrie Tania pe Pierrette, „cumătra“ cu trăsături comune.

LA ŞCOALĂ. Împreună cu colegele de la teatru, la repetiţia „Cumetrelor“

PARCURS

Matematica distruge feminitatea

Calităţile fizice cu care a cadorisit- o mama natură i-ar fi deschis cu uşurinţă uşa către multe domenii, însă Tania a decis să urmeze Facultatea de Matematică. După doi ani de studiu şi după zeci de ore de meditaţii, timp în care „i-au sărit nervii pe pereţi“, după cum singură recunoaşte, Tania a decis să încheie socotelile cu matematica şi să se îndrepte către un domeniu mai feminin. „Am zis că vreau o meserie de femeie, în care să am grijă de mine, în care să nu mă trezesc dimineaţa la 7.00 ca să mă duc la serviciu. Şi uite-aşa, din aproape-n aproape, am ajuns la televiziune“. Prima televizune care i-a deschis uşa a fost Antena 1, după care a urmat TVR. Pentru o perioadă, Tania Budi a fost o prezenţă discretă în peisajul monden, însă a „reînviat“ în urmă cu două veri, atunci când a lansat pe piaţă împreună cu prietena sa, Tara Anderson, o linie de costume de baie. În prezent, se ocupă de afacerea de familie şi negociază în termeni destul de duri o posibilă revenire „pe sticlă“. „După atâţia ani de televiziune, îmi permit să am nişte cereri care să-mi fie respectate. Dacă nu sunt, nu continui colaborarea“, declară Tania.

LEGĂTURĂ. Tara (dreapta), californiancă get-beget, una dintre bunele prietene ale Taniei

SECRETE

„Există un domn doctor care se ocupă de întreţinerea mea estetică“

Chiar dacă frumuseţea se moşteneşte, vine o vreme când trebuie făcute nişte eforturi pentru a o menţine, iar Tania recunoaşte că apelează la sfaturile unui medic pentru a „corecta“ eventualele imperfecţiuni, însă nu prin proceduri invazive. „Deocamdată, există un domn doctor Ciolacov care se ocupă de întreţinerea mea estetică. Încă n-am ajuns la injecţii sau la operaţii, totuşi există nişte metode de întreţinere şi prevenire fantastice. În ziua de azi, dacă vrei, poţi să nu mai îmbătrâneşti. Eu mănânc foarte sănătos, iar dacă încep să mă duc şi la sport, atunci chiar că mai încep o facultate peste cinci ani! Cam acesta este spiritul meu acum“, declară cu sinceritate vedeta.