Evenimentul Zilei > Actualitate > Tadici: „Sunt îngrijorat pentru viitorul fetelor de la Oltchim”
Tadici: „Sunt îngrijorat pentru viitorul fetelor de la Oltchim”

Tadici: „Sunt îngrijorat pentru viitorul fetelor de la Oltchim”

Selecţionerul României şi antrenorul echipei HC Zalău susţine că nu se bucură că scapă de cel mai puternic adversar din campionat şi că îşi face probleme pentru fetele pe care le convoacă la naţională de la Vâlcea.

Echipa feminină de handbal Oltchim Râmnicu-Vâlcea traversează momente delicate provocate de criza financiară în care se zbate combinatul chimic.
În sezonul în care ambiţiile clubului se îndreptau către câştigarea Ligii Campionilor, Oltchim riscă să se desfiinţeze dacă nu va găsi finanţarea necesară supravieţuirii.
În ciuda colapsului, Petre Berbecaru, preşedintele echipei, este optimist şi afirmă că handbalul nu va muri la Vâlcea. Gheorghe Tadici, actualul selecţioner al României şi, totodată, fost antrenor la Oltchim, crede că brandul va ajuta clubul să supravieţuiască.
EVZ: Domnule Tadici, ce şanse de supravieţuire mai are Oltchim?
Gheorghe Tadici:
Sunt convins că acest club va ieşi din criza pe care o traversează şi îşi va continua activitatea. Pentru handbalul românesc este foarte importantă supravieţuirea Oltchimului. Să nu uităm ce reprezintă această echipă. Este una dintre cele mai mari din Europa şi anul acesta se poate bate cu şanse reale la câştigarea Ligii Campionilor.
Optimismul dumneavoastră se bazează şi pe altceva decât pe greutatea numelui Oltchim?
Din câte ştiu, ei au asigurat pentru sezonul acesta cam 70% din buget. Se vor implica autorităţile locale. Este nevoie de sprijin pentru că echipa a făcut o imagine extraordinară oraşului Râmnicu- Vâlcea. E cazul ca oamenii de acolo să ajute.

Dar va continua la limita supravieţurii sau se va putea bate pentru câştigarea Ligii Campionilor?
Dacă nu se vor găsi resursele financiare, atunci vor trebui să plece jucătoarele străine. În acest caz, formaţia nu se va mai bate pentru Liga Campionilor. Au nevoie de un buget de 3 milioane de euro.
E rentabil să investeşti în handbal? Un club care câştigă LC îşi recuperează investiţia?
Nu. Cine investeşte în handbal nu o face neapărat pentru bani. Aici nu e ca la fotbal. La handbal se pierd bani. Jucătoarele se transferă gratis, atunci când le expiră contractele, aşa că nu se învârt sumele uriaşe din alte sporturi.
Sunteţi selecţioner al primei reprezentative, dar şi antrenor al formaţiei HC Zalău. Cum vedeţi din această poziţie situaţia de la Vâlcea?
Ca selecţioner, sunt îngrijorat pentru viitorul fetelor de la Vâlcea. În ceea ce priveşte faptul că Oltchim este adversarul redutabil din campionat al clubului unde lucrez, eu mi-aş dori ca în handbalul românesc să apară încă 3-4 cluburi la fel de puternice.
Veţi juca cu echipa din Râmnicu-Vâlcea, mâine (n.r-azi), în campionat. Speraţi să profitaţi de situaţia proastă în care se află?
În primul rând vreau să salut prezenţa multor mari jucătoare care vor veni la Zalău. Sunt sigur că fetele de la Vâlcea îşi văd de treabă şi nu sunt afectate deocamdată de situaţia de acolo.
3 milioane de euro este bugetul de care are nevoie Oltchim pentru a se bate pentru trofeul Ligii Campionilor
Gaţu anunţă salvarea
Cristian Gaţu, preşedintele FRH, a declarat ieri că situaţia echipei Oltchim este aproape de a se ameliora. "Am informaţii de ultimă oră că s-au găsit două soluţii şi se lucrează la asta", a afirmat Gaţu.
Din peisaj nu putea să lipsească Gigi Becali, patronul echipei de fotbal Steaua. Fostul oier joacă şi el rolul salvatorului şi anunţă că ar băga mâna în buzunar pentru Oltchim.
"Fac un apel, am nevoie de patru oameni ca să investim împreună la Oltchim. Fac apel la Porumboiu, el cred ca ar fi dispus să investească. De Borcea, deocamdată nu ştiu ce să zic. Copos e patriot, dar numai pe gratis. Echipa ne-ar costa 2 milioane de euro pe an. Ar veni cam 400.000 de fiecare, sunt dispus să dau suma asta", s-a fălit Gigi. Becali a început să dea indicaţii înainte să "preia" clubul: a zis că jucătoarele străine trebuie să plece!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News