Evenimentul Zilei > Actualitate > „Suveran, urmașul lui Ștefan cel Mare”, a ajuns din nou în arest. A urcat iar la volan fără permis
„Suveran, urmașul lui Ștefan cel Mare”, a ajuns din nou în arest. A urcat iar la volan fără permis

„Suveran, urmașul lui Ștefan cel Mare”, a ajuns din nou în arest. A urcat iar la volan fără permis

Cetățeanul „suveran“ care conduce fără permis o maşină având plăcuţele inscripţionate cu numele său, reţinut din nou. Cornel Cernoschi, din comuna Dorneşti, judeţul Suceava, a făcut şi în trecut închisoare pentru abateri de la regimul rutier.

Cornel Cernoschi, suceveanul care pretinde că este urmaşul lui Ştefan cel Mare, a ajuns din nou în arestul poliţiei, fiind reţinut pentru 24 de ore în urmă cu trei zile. Bărbatul în vârstă de 42 de ani refuză în continuare să  se supună legilor şi se urcă la volan fără a avea permis de conducere şi fără a înmatricula maşina, având plăcuţele inscripţionate cu numele său.

Probleme cu legea

Anul acesta a mai avut probleme cu legea din acest motiv, în martie fiind reţinut pentru aceeaşi infracţiune, după ce s-a urcat în autoturism şi a pornit spre localitatea Rădăuţi, fiind urmărit de echipajul de poliţie şi oprit după aproximativ 3 km. Anul trecut, Cornel Cernoschi a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare pentru comiterea unor fapte similare. Bărbatul se revendică membru al grupării ”Suveranilor”, ce contestă orânduirea din România.

Potrivit Adevărul, în 2010 suceveanul a cerut să-i fie cedat locul lui Traian Băsescu, motivând că-i reprezintă pe românii care nu votează. Bărbatul a solicitat, cu doi ani înainte, şi postul de guvernator al Moldovei, susţinând că este nepotul lui Ştefan cel Mare. În septembrie 2007, acesta a depus o petiţie la Tribunalul Suceava, în care a reclamat că este „nepotul lui Ştefan cel Mare“ şi că doreşte ca Moldova să-i fie retrocedată.

Pentru a-şi susţine acţiunea, s-a folosit de fraza „Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor voştri şi a urmaşilor urmaşilor voştri“. Magistraţii au încheiat procesul după doar două termene. „Au cerut să plătesc taxa de timbru care să certifice valoarea Moldovei“, a declarat electricianul, la vremea respectivă. Omul susţine că a fost prost înţeles deoarece el nu dorea teritoriul lui Ştefan cel Mare, ci doar un post de guvernator al Moldovei, scrie Adevărul.