Degringoladă în Guvernul din Elveția. Cetățenii au votat împotriva unor legi importante

Degringoladă în Guvernul din Elveția. Cetățenii au votat împotriva unor legi importante

Cetățenii elvețieni au refuzat adoptarea măsurilor de combatere a efectelor schimbărilor climatice de la nivelul țării europene.

Voturile cetățenilor elvețieni au pus parlamentarii în încurcătură. Majoritatea populației este împotriva impunerii noilor măsuri de luptă contra schimbărilor climatice. Noile politici de stat au fost concepute de autoritățile elvețiene pentru a respecta obiectivele prevăzute în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Cetățenii elvețieni au votat, în cadrul unui referendum, împotriva proiectelor guvernamentale privind taxarea combustibilului auto și a biletelor de avion, impuse pe fondul luptei contra efectelor negative ale schimbărilor climatice.

Planurile Guvernului au fost date peste cap

Mulți dintre cetățenii elvețienei se îngrijorează cu privire la recuperarea economică a statului, în urma luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Temerile acestora nu vizează, în niciun caz, schimbările climatice care ar putea să afecteze statul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paradoxal, Elveția este responsabilă pentru doar 0,1% dintre emisiile gazelor de seră de la nivel global, potrivit opozanților noilor proiecte ale Guvernului. Voturile cetățenilor privind adoptarea unor măsuri de combatere a emisiilor de gaze au fost de 51% împotrivă.

Prin adoptarea noilor prevederi legislative, guvernanții își propuneau să reducă emisiile de gaze de seră la jumătate din nivelul înregistrat în anul 1990. Autoritățile elvețiene doreau să atingă acest obiectiv până în anul 2030. Presa internațională notează că respingerea noilor proiecte era de așteptat, din partea cetățenilor elvețieni și că rezultatele referendumului compromit respectarea Acordului de la Paris.

Elveția continuă, astfel, să rămână la coada statelor europene, în ceea ce privește combaterea efectelor negative ale schimbărilor climatice, transmite BBC.

Apa din Elveția își pierde din calitate. Ce spun fermierii

Proiectele legislative privind îmbunătățirea calității apei și scoaterea din comerț a pesticidelor artificiale, prin acordarea subvențiilor doar fermierilor care nu folosesc substanțe chimice pentru dezvoltarea recoltelor, nu au trecut de votul cetățenilor elvețieni.

Majoritatea, de 61%, a votat împotriva acestor prevederi. Susținătorii demersurilor în cauză spun că sunt îngrijorați de nivelul de pesticide din apă. De asemenea, ei mai spun că plantele, animalele și insectele sunt afectate de substanțele chimice pe care fermierii le folosesc. Pe de altă parte, fermierii au avertizat că dacă astfel de prevederi intră în vigoare, mulți dintre ei nu vor mai putea activa pe piață.

În cadrul referendumului, cetățenii au mai votat și prevederi legislative privind combaterea terorismului, precum și politici referitoare la finanțări ale întreprinderilor cetățenilor, ca urmare a pierderilor înregistrate în pandemia de coronavirus. Conform presei internaționale, organelor de Poliție li s-a oferit mai multă libertatea în ceea ce privește lupta împotriva terorismului, iar afacerile cetățenilor elvețieni urmează să primească ajutoare financiare din partea statului.

În Elveția, prin adunarea a 100.000 de semnături ale cetățenilor, diverse politici ale Guvernului sunt supuse votului, în cadrul referendumurilor.