Evenimentul Zilei > Social > Sute de kilograme de alimente stricate au fost găsite în restaurantele de pe litoral
Sute de kilograme de alimente stricate au fost găsite în restaurantele de pe litoral

Sute de kilograme de alimente stricate au fost găsite în restaurantele de pe litoral

Amenzi, sute de kilograme de alimente confiscate şi suspendarea activităţii de funcţionare au fost sancţiunile aplicate restaurantelor de pe litoral de inspectorii ANSVSA.

După verificarea a 235 de unităţi alimentare din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de 77 de mii de lei, au retras de la comercializare 317 kilograme de alimente şi au dispus supendarea activităţii unei pizzerii.

Într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor se mai arată că în Constanţa au  fost retrase de la comercializare 269 de kilograme de produse alimentare stricate şi s-a aplicat o amendă de 4.000 de lei.

Manipularea necorespunzătoare, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea neconformă şi depăşirea capacităţii de depozitare a produselor alimentare au fost cele mai frecvente abateri depistate de ANSVSA.

Controalele inspectorilor veterinari s-au desfăşurat în 101 restaurante, 5 pizzerii, 22 de unităţi tip fast-food, 6 braserii, 10 unităţi tip bufet, 8 baruri, 7 cantine din tabere şcolare, 1 pensiune, 54 de magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 8 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 4 unităţi comercializare produse congelate, un depozit alimentar, o tonetă de îngheţată şi o autoutilitară.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: