Evenimentul Zilei > Social > SUTE de PROTESTATARI la Constanța: “ABROGAȚI și PLECAȚI!”
SUTE de PROTESTATARI la Constanța: “ABROGAȚI și PLECAȚI!”

SUTE de PROTESTATARI la Constanța: “ABROGAȚI și PLECAȚI!”

Modificările aduse legilor justiției au scos sute de constănțeni în stradă. Protestatarii s-au strâns în fața prefecturii, plecând, apoi, în marș pe principalele bulevarde ale Constanței, cu oprire în fața sediului PSD din oraș.

“Justiție, nu corupție!”, “Nu vrem vitamina D, vrem să plece PSD!, „Dragnea și ai lui, trădătorii neamului!”, Hoții, Hoții!, au scandat protestatarii constănțeni pe platoul din fața prefecturii. Revoltați de noile modificări la legile justiției, protestatarii au cerut, în mod repetat, guvernanților, “Abrogați și plecați!”. Au fost peste 300 de protestatari, care au ignorat frigul cumplit, mulți dintre ei venind, la manifestație, cu copiii.

 “Visul oricărui infractor este să ajungă să scrie chiar el Codul Penal!”, scria pe pancarta unui protestatar. Flancați de jandarmi și polițiști, constănțenii au pornit pe străzile orașului, scandând "Ieșiți din casă, dacă vă pasă!" S-au oprit, apoi, în fața sediului PSD Constanța, unde au scandat “PSD, Ciuma Roșie” și „Penalii!

“Vor să distrugă justiția pentru o mână de hoți și de corupți, cărora le este frică că fac pușcărie. Nu vrem ca România să moară. Asta se va întâmpla dacă stăm nepăsători. Și atunci, România va fi acaparată de caracatița ciumată. Vom fi distruși. Sunt în stare să vândă țara ca să aibă aliați, să-și treacă legile mafiote”,  a declarat Maria Stela Mutalip, unul dintre liderii protestatarilor.

Impresionat de protestele, de vineri, ale procurorilor constănțeni, medicul Florian Stoian a ieșit pentru prima dată în stradă. “Ceea ce se întâmplă acum este practic o alunecare spre etatizare, spre ceea ce înseamnă puterea statului. Dacă stăm și ne uităm în jurul nostru, la ceea ce s-a făcut după revoluție, privatul, economia liberă, a produs ceea ce este astăzi în România. Statul nu a fost în stare nici măcar să repare spitalele și căile ferate. Cam aici e războiul care se duce. Între economia liberă și tendința unor tătuci de a readuce  statul la putere”, a spus cardiologul protestatar.

Medicul Florian Stoian a dat dreptate magistraților care au anunțat că refuză întâlnirea, de luni, la care i-a invitat premierul Viorica Dăncilă. “Este și normal să fie așa. Pentru că întâi trebuie să retragi ceea ce ai dat și apoi să aștepți, eventual, magistrații să vorbească cu tine. Pentru că într-o democrație, nu asta este ordinea. Ordinea este, întâi vorbești, spui ce vrei să faci, consulți și, dacă ai consens, atunci mergi mai departe” a explicat Florian Stoian. Marșul protestatarilor constănțeni s-a încheiat fără incidente.