Evenimentul Zilei > International > Suspectul reţinut la bordul avionului deviat la Stockholm, eliberat
Suspectul reţinut la bordul avionului deviat la Stockholm, eliberat

Suspectul reţinut la bordul avionului deviat la Stockholm, eliberat

Poliţia din Suedia l-a eliberat pe canadianul de origine pakistaneză arestat sub suspiciunea de tentativă de atentat asupra unui Boeing 777. Împotriva bărbatului nu au fost formulate acuzaţii, relatează AFP.

"Bănuielile împotriva acestui bărbat nu erau suficient de solide pentru reţinerea sa, aşa că este liber să părăsească Suedia", au anunţat anchetatorii, adăugând că nu pot furniza alte informaţii în legătură cu acest caz.
În cursul dimineţii, Boeing-ul 777 ce aparţine companiei Pakistan International Airlines decolase din Toronto, Canada spre Karachi, Pakistan. La scurt timp, o femeie a sunat la poliţie şi a anunţat că unul dintre pasagerii din avion are explozibili asupra lui. S-a sunat de la o cabină telefonică din Canada.
Contactaţi de poliţiştii canadieni, piloţii avionului au decis să schimbe traseul şi să aterizeze pe aeroportul Arlanda din capitala Suediei. Pasagerii au fost evacuaţi în siguranţă.
Risc important de atentate în Franţa
Incidentul de azi are loc după două false alerte cu bombă la Paris. În ultimele zile, autorităţile franceze vorbesc despre o ameninţare teroristă importantă în Hexagon.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: