Evenimentul Zilei > International > Surse. George Soros intră pe piața Bitcoin. Organizația controversatului miliardar a lansat o achiziție în domeniul criptomonedelor
Surse. George Soros intră pe piața Bitcoin. Organizația controversatului miliardar a lansat o achiziție în domeniul criptomonedelor

Surse. George Soros intră pe piața Bitcoin. Organizația controversatului miliardar a lansat o achiziție în domeniul criptomonedelor

Miliardarul George Soroș se implică în tranzacțiile cu monede virtuale, respectiv Bitcoin.

Organizația Soros Fund Management, înființată de controversatul miliardar George Soros, a început să achiziționeze Bitcoin, după cum relatează publicația The Street care citează două surse din interiorul companiei. Un purtător de cuvânt al Soros Fund Management a fost contactat de TheStreet, dar a refuzat să comenteze.

Informația a fost confirmată și de publicația Bloomberg, potrivit căreia, directorul de investiții (CIO) al Soros Fund Management, Dawn Fitzpatrick, a aprobat o achiziție de Bitcoin. Publicația Bloomberg citează tot o sursă internă. Potrivit surselor citate, este posibil ca organizația Soros să facă investiții și în alte criptomonede de pe piață.

Neoficial se spune că Dawn Fitzpatrick și echipa sa explorează de mai multă vreme piața de criptomonede, iar investițiile din ultima vreme arată că este mai mult decât o simplă tatonare.

Cum arata o mina secretă de Bitcoin. Imaginile sunt cu adevărat impresionante. FOTO

Interesul organizației lui Soros datează de mai multă vreme

Intenția organizației deținute de controversatul miliardar George Soros, de a investi în criptomonede, datează de mai mulți ani. Publicația Bloomberg a arătat, pentru prima dată, în anul 2018 că Soros Fund Managements se pregătea să investească în monede virtuale.

La acea vreme, CIO Dawn Fitzpatrick dăduse undă verde coordonatorului pentru macroinvestiții, Adam Fisher, să tranzacționeze monede virtuale. Ulterior, la începutul anului 2019, Fisher a părăsit firma, iar despre proiectul de a investi în Bitcoin nu s-a mai auzit nimic.

Ulterior, într-un interviu realizat în luna martie, cu Erik Schatzker de la Bloomberg Television, Dawn Fitzpatrick a reiterate ideea că organizația lui George Soros ar putea derula tranzacții cu criptomonede. Ea a declarat că Bitcoin reprezintă o investiție interesantă și că firma a făcut investiții în infrastructură criptografică, precum burse și administratori de active.

„Bitcoin, nu cred că este o monedă – cred că este o marfă” care este ușor stocată și transferabilă, cu o disponibilitate finită, a precizat Dawn Fitzpatrick în interviu. Ea a refuzat să spună, însă, la momentul respective, dacă deține Bitcoin.