Evenimentul Zilei > Actualitate > SURSE: Finanțiștii cer demiterea președintelui ANAF
SURSE: Finanțiștii cer demiterea președintelui ANAF

SURSE: Finanțiștii cer demiterea președintelui ANAF

Angajații direcțiilor de Finanțe din toată țara se pregătesc de propria revoluție. Ei sunt deciși să protesteze până ce obțin demiterea președintelui ANAF. Oamenii spun că vor să facă curățenie în sistem, și încep cu capul și cu ceilalți șefi numiți și susținuți în funcții politic.

În urma ultimelor evenimente, Biroul Executiv al sindicatului finanțiștilor Sed Lex consideră oportun ca săptămâna viitoare să fie organizate acțiuni de protest pentru demiterea președintelui ANAF, Gelu Ștefan Diaconu, fost vameș liberal, susținut  de UNPR în funcție.  Așa sună o notă internă transmisă, joi, între sindicaliști.

Ideea a apărut după ce, în urma protestului spontan de la începutul acestei săptămâni, cu privire la prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 47 din 23 octombrie 2015, protestatarii au început să fie șicanați și amenințați de conducerea ANAF. În timpul videoconferinței cu directorii regionali, ieri, aceștia din urmă au fost făcuți cu ou și cu oțet de Diaconu, pe motiv că le-ar fi permis funcționarilor din subordine să protesteze, arată sursele noastre. Mai mult, ca să pună presiune și mai mare pe oameni, șeful ANAF a transmis o circulară ilegală, privind organizarea comisiilor de evaluare pentru concursurile de avansare în carieră.

Ordonanța incriminate prevedea majorări salariale în valoare de 62,5% doar pentru cei care lucrează în structurile centrale ale Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF. Altfel spus, unei femei de serviciu angajată la Ministerul Finanțelor, îi creștea salariul cu 62,5%, în schimb unor inspectori din teritoriu, care fac muncă de teren și au controale zilnice, nu. În urma protestului, fostul premier Victor Ponta a decis anularea articolului incriminat. La întâlnirea  delegației finanțiștilor nemulțumiți cu ministrul Finanțelor, acesta e promis o creștere salarială la întreg personalul.