Reprezentanții României, Paula Seling și Ovi, concurează astăzi în cea de-a doua semifinală Eurovision 2014, după ce, ieri, artiștii au susținut două repetiții cu public, în regim de direct. Cea de-a doua a fost notată de juriul internațional și va conta la nota de astăzi.

România va intra în concurs pe poziția 15, după Malta, Israel, Norvegia, Georgia, Polonia, Austria, Lituania, Finlanda, Irlanda, Belarus, Macedonia, Elveția, Grecia și Slovenia. „După cea de-a doua repetiție a Paulei și a lui Ovi, filmările pentru hologramă au fost refăcute, la sediul televiziunii naționale din Danemarca. Sper ca în acest an muzica să conteze mai mult decât geografia”, a spus Liana Stanciu, șefa delegației României la Eurovision. Printre suprizele pregătite de români pe scena B&W Hallerne, din Copenhaga, se numără și pianul rotund suspendat.

Femeia cu barbă

Printre artiștii ce se vor „lupta” cu reprezentanții României în finală se numără și Conchita Wurst, din Austria. Conchita este un transsexual în vârstă de 25 de ani, care a ales să nu renunțe la barbă nici pentru scenă.