Evenimentul Zilei > International > Succes în lupta contra talibanilor. Forțele afgane au reușit să anihileze centrul de comandă al talibanilor din provincia Herat
Succes în lupta contra talibanilor. Forțele afgane  au reușit să anihileze centrul de comandă al talibanilor din provincia Herat

Succes în lupta contra talibanilor. Forțele afgane au reușit să anihileze centrul de comandă al talibanilor din provincia Herat

Forțele guvernamentale afgane au reușit după lupte extreme de dure să anihileze centrul de comandă și control al talibanilor din provincia Herat, aflată în vestul Afganistanului, a declarat marțea aceasta guvernatorul provinciei, Jilani Farhad.

"Forțele de securitate aflate sub comanda șefului poliției din Herat, generalul Aminullah Omarkhil, au reușit să captureze și să distrugă centrul de comandă și control al talibanilor pentru Herat, în raionul Pashtun Zarghon, după șapte zile de lupte feroce", a declarat Farhad pentru presa locală.

Potrivit oficialului afgan, districtele Pashtun Zarghon și Oba au fost complet curățate de militanți.

În timpul operațiunilor, a fost descoperit și distrus un centru de detenție taliban, a declarat oficialul, dar nu a furnizat mai multe detalii.

Având o forță armată formată dintr-un nucleu dur estimat la circa 60.000 de luptători, talibanii sunt cea mai puternică grupare insurgentă din Afganistan.

Violențele au escaladat în Afganistan în ultimul an, dat fiind că insurgenții talibani își extind controlul din fiefurile lor tradiționale în sudul și estul țării către regiunea mai liniștită din nord, unde acestia recrutează mai ales tineri.

Gruparea s-a extins și în țara vecină, Pakistan, unde mii de luptători din vestul tribal al țării se luptă cu forțele guvernamentale.