Subvenție de la stat pentru angajatori. O nouă propunere legislativă

Subvenție de la stat pentru angajatori. O nouă propunere legislativă sursa: arhivă EVZ

Angajatorii pot să primească o subvenție de la stat în cuantum de 2.250 lei dacă angajează persoanele vulnerabile. Propunerea legislativă a fost înregistrată pe 25 noiembrie.

Angajatorii pot să primească o subvenție de la stat în cuantum de 2.250 lei dacă angajează victimele violenței domestice. Propunerea a fost înregistrată pe 25 noiembrie, când este celebrată Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Propunerea legislativă urmărește introducerea în Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă și a victimelor violenței domestice care nu au putut ocupa un loc de muncă în rândul beneficiarilor de servicii gratuite de formare profesională.

Ordin de restricție pentru un soț

Ne puteți urmări și pe Google News

Alături de șomerii de lungă durată, cei de peste 45 de ani, cei care sunt unici susținători ai familiilor monoparentale sau tinerii NEET (persoane cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învăţământ şi nu participă la activităţi de formare profesională), și pentru angajarea victimelor violenței domestice firmele să poată cere, de la stat, o subvenție în cuantum de 2.250 lei timp de 12 luni. Ei vor beneficia de acești bani dacă le fac persoanelor vulnerabile contract de muncă.

Loc de muncă pentru victimele violenței domestice

Victimele violenței domestice trebuie să fie înregistrate ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București.

„Soluția pentru scoaterea prsoanelor din vulnerabilitate nu este asistența socială pe termen lung, ci crearea de oportunități astfel încât persoanele vulnerabile să se poată integra în societate și să devină active din punct de vedere social și economic. Creșterea independenței financiare va duce la diminuarea riscului de întoarcere la abuzator, cu efecte de scădere a fenomenului violenței domestice, dar și cu efecte pozitive de diminuare în timp a costurilor violenței domestice suportate de statul român”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor propunerii legislative, potrivit avocatnet.

Amintim că numărul victimelor violenței domestice crește de la an la an în România.Autoritățile mai încearcă să nu mai existe diferențe între femei și bărbați și să aibă drept la muncă în mod egal.