Evenimentul Zilei > Actualitate > Studiu surpriză în Austria. Peste 60% din cazurile COVID au trecut neobservate
Studiu surpriză în Austria. Peste 60% din cazurile COVID au trecut neobservate

Studiu surpriză în Austria. Peste 60% din cazurile COVID au trecut neobservate

Mai bine de 60% dintre cetățenii austrieci care au fost infectați cu noul coronavirus nu au fost înregistrați în statisticile oficiale, cazurile trecând neobservate

Un studiu de seroprevalenţă care a fost prezentat vineri, în Austria, estimează că circa 4,7% din populația austriacă a trecut prin boala COVID-19, după cum relatează agenţia EFE. Aproximativ 61% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus până la jumătatea lunii octombrie nu au fost niciodată înregistrate oficial în rândul celor testate pozitiv, mai concluzionează cercetarea.

Aceasta este primul studiu, realizat de Universitatea de Medicină din Viena împreună cu institutul austriac de statistică, care analizează nivelul de anticorpi al populaţiei din Austria, de la începutul pandemiei și până în luna octombrie. Cercetarea reflectă numărul foarte mare al cazurilor reale de COVID-19, comparativ cu cel al pacienților confirmați prin teste.

În acest context, specialiștii austrieci au apreciat că va fi nevoie de un timp foarte îndelungat pentru a fi atinsă imunitatea de grup în condițiile în care autoritățile nu vor apela la vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Austriecii nu au știut că au avut boala

Cercetarea realizată de Universitatea de Medicină din Viena și de institutul de statistică mai arată că aproximativ jumătate dintre austriecii care au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dar care nu au fost cunoscuţi oficial spun că nu au resimţit nici un simptom al bolii ori au prezentat o simptomatologie foarte uşoară. În fapt, multe dintre persoanele intervievate pe parcursul cercetării nici nu au crezut că ar fi fost infectate cu noul coronavirus, până în momentul în care s-a descoperit că prezintă anticorpii aferenți acestei boli.

Informațiile date publicității de oamenii de știință din Austria se bazează pe datele colectate în urma analizelor serologice care au fost efectuate până la jumătatea lunii octombrie. Au fost analizat un eşantion de 2.229 de persoane cu vârste de peste 16 ani, în condițiile în care numărul total al cazurilor de COVID-19 confirmate prin teste în Austria este până în prezent de 316.581.

Din cauza creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, guvernul austriac a decis să implementeze un al doilea lockdown. Acesta a intrat în vigoare începând cu 3 noiembrie 2020, iar măsurile de restricție vor fi menținute până 6 ianuarie 2021.