Evenimentul Zilei > International > Stephen Hawking avertizează: nu vorbiţi cu extratereştrii!
Stephen Hawking avertizează: nu vorbiţi cu extratereştrii!

Stephen Hawking avertizează: nu vorbiţi cu extratereştrii!

Extratereştrii există şi am face bine să fim atenţi. Cel puţin aşa avertizează Stephen Hawking, care a sugerat că existenţa lor e sigură, dar că, în loc să îi caute, omenirea ar face bine să evite orice contact, scrie timesonline.co.uk.

Sugestiile pe care unul dintre cei mai reputaţi oameni de ştiinţă ai momentului le face sunt incluse într-o serie de documentare în care Hawking sugerează că viaţa extraterestră este posibilă în altă parte a universului, nu numai pe planete, ci şi în centrul stelelor sau plutind în spaţiul interplanetar.
Logica lui Hawking este neobişnuit de simplă. Universul, spune acesta, are 100 de miliarde de galaxii, fiecare cuprinzând sute de milioane de stele. Într-un astfel de loc mare, este puţin probabil ca Pământul să fie singura planetă pe care a evoluat viaţa.
„În mintea mea, e nevoie doar de numere pentru a mă gândi la extratereştri într-un mod perfect raţional”, a spus acesta. „Adevărata provocarea este să îţi dai seama de fapt cum sunt aceştia”.
Răspunsul, după cum sugerează omul de ştiinţă, arată că cel mai probabil sunt echivalenţii microbilor sau animalelor, genul de viaţă care a dominat Pământul de-a lungul istoriei sale.
Mai bine să ne ferim
Hawking mai arată în documentarul lui pentru Discovery Channel că extratereştrii ar putea invada Pământul pentru resursele lui şi apoi s-ar putea muta mai departe.
„Nu trebuie decât să ne uităm la noi pentru a ne da seama cum forme inteligente de viaţă se pot dezvolta în ceva ce n-am vrea să întâlnim. Eu îmi imaginez că ei există în nave imense, pentru care au folosit toate resursele de pe planeta lor. Astfel de extratereştri avansaţi ar putea deveni nomazi, vrând să cucerească şi să colonizeze orice planetă pe care pot ajunge”.
El concluzionează că încercarea de a-i contacta pe extratereştrii este „cam riscantă”. Mai spune că, dacă ei decid să ne viziteze, rezultatul ar fi similar cu expediţia lui Columb în America, care nu le-a adus prea multe avantaje indienilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: