Evenimentul Zilei > Actualitate > Stelian Ogică revine în centrul atenției. Ce s-a întâmplat cu celebrul bilet la loto?
Stelian Ogică revine în centrul atenției. Ce s-a întâmplat cu celebrul bilet la loto?

Stelian Ogică revine în centrul atenției. Ce s-a întâmplat cu celebrul bilet la loto?

Stelian Ogică își joacă ultima carte în scandalul de un milion de dolari, solicitând revizuirea dosarului în care a fost acuzat de înșelăciune.

Supranumit „Spaima loteriei”, giurgiuveanul Stelian Ogică mai are o singură șansă, la Curtea de Apel București, după ce, zilele trecute, a Judecătoria Sectorului 3 i-a respins cererea depusă împotriva Loteriei Române.

„Respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul OGICĂ STANCU (…) cu privire la Sentinţa penală nr.655/13.05.2002 a Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, definitivă prin Decizia penală nr.148/31.01.2003 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală. În temeiul art. 275 alin.2 C.p.p. obligă pe revizuent la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, au decis magistrații de la judecătorie.

Condamnat pentru înșelăciune

În dosarul contestat, Ogică a fost condamnat pentru înșelăciune, fiindcă a susținut că a deținut un bilet câștigător la categoria I la Loto 6/49, care i-ar fi adus un câștig de 25.293.818.616 ROL (aproximativ 1 milion dolari) și un apartament de trei camere în București.

Ani la rând, Ogică a încercat să-și demonstreze nevinovăția, explicând că a fost jefuit și că tâlharii și-au însușit premiul cel mare, însă eforturile sale au fost zadarnice.