Fostul internaţional Bogdan Stelea ocupă locul al 95-lea într-un top al celor mai buni portari din lume, ierarhie care a luat în calcul ultimii 25 de ani.
Clasamentul a fost întocmit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică (IFFHS).
"Era ceva dacă eram în primii 10"
"Arnold" se află la egalitate, printre alţii, cu italianul Carlo Cudicini, brazilianul Doni şi cu slovenul Samir Handanovi.

Ierarhia este condusă de italianul Gianluigi Buffon, urmat de spaniolul Iker Casillas şi de olandezul Edwin van der Sar.
Stelea, singurul român prezent în acest top, crede că evoluţiile pe care le-a avut în perioada de glorie a naţionalei au fost decisive.
"Este onorant că mă aflu în acest top. Pe de altă parte, nu sunt foarte entuziasmat. Era ceva dacă eram între primii 10 portari ai lumii. Cu siguranţă, un element important care a contat în această ierarhie a fost echipa naţională", ne-a spus Stelea.
Fostul portar al Generaţiei de Aur are o altă viziune despre cei care conduc acest top. "Mai mult decât Buffon sau Casillas, mie mi-a plăcut danezul Peter Schmeichel (n.r.-locul 4). A fost preferatul meu", a spus "Arnold".
"Am avut mai multe perioade plăcute. Şi la Dinamo, acolo unde am câştigat campionatul, şi în Spania, la Salamanca, dar şi la Steaua. Finalul carierei a fost cel mai liniştit şi mai echilibrat. Am apărat bine şi la Urziceni, şi la Braşov", ne-a mai spus Stelea, care a vorbit şi despre marea lui calitate: "Am avut un psihic solid şi am putut să depăşesc şi momentele mai dificile care apar în viaţa de fotbalist. Am jucat până la o vârstă înaintată, fiindcă am muncit zilnic foarte mult şi am învăţat mereu lucruri noi".
Portarul a strâns 91 de selecţii la echipa naţională şi crede că a făcut cel mai bun joc împotriva Croaţiei, la Mondialul din 1998, competiţie găzduită de Franţa.
"Poate unii vor spune că am apărat bine în 1994, contra Columbiei. Acolo este vorba despre o victorie. Eu spun că cel mai bine am jucat împotriva Croaţiei, chiar dacă acela a fost un insucces", spune cel căruia i se striga pe stadioanele României: "Nu vă fie frică, apără Stelică!".

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/LN0O_zjqGJY?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/XLC2rzjUdT0?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>