Evenimentul Zilei > Actualitate > „Stejarii” au ajuns în Noua Zeelandă. Întâmpinaţi de români, dansuri maori, zăpadă şi cutremur
„Stejarii” au ajuns în Noua Zeelandă. Întâmpinaţi de români, dansuri maori, zăpadă şi cutremur

„Stejarii” au ajuns în Noua Zeelandă. Întâmpinaţi de români, dansuri maori, zăpadă şi cutremur

Naţionala de rugby a României a ajuns cu bine în Noua Zeelandă, acolo unde săptămâna viitoare va debuta Cupa Mondială. După un drum istovitor, "stejarii" au fost întâmpinaţi la destinaţie de frig şi localnici interpretând dansuri maori.

În această dimineaţă, în Noua Zeelandă, mai precis în zona oraşului Christchurch, a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter. Oraşul Christchurch a fost devastat la începutul acestui an de un cutremur care a făcut 256 de victime.
Evenimentul zilei e singura instituţie mass-media care va avea un reprezentant la Cupa Mondială din Noua Zeelandă.

Naţionala de rugby a ajuns în Noua Zeelandă după aproape două zile de zbor! Norocul "stejarilor" a fost acela că organizatorii Cupei Mondiale le-au pus la dispoziţie bilete la clasa Business, drumul până în Noua Zeelandă fiind astfel mult mai uşor de suportat.

Rugbyştii românii s-au putut bucura de delicatesele culinare de la bord şi au rămas cu gura căscată atunci când au descoperit facilităţile din avion.

Oamenii lui Romeo Gontineac nu au avut timp să se plictisească. S-au jucat şi s-au uitat la filme. Unii dintre "stejari" au vizionat chiar şi desene animate.

Ajunsă la Christchurch, delegaţia României a fost întâmpinată de autorităţile care le-au urat bun venit, iar un grup de copii au interpretat dansuri maori.

"Stejarii" au avut nevoie de un camion pentru transportul celor trei tone de bagaje!

La sosirea delegaţiei au fost prezenţi şi câţiva români, stabiliţi de ani buni în Noua Zeelandă. Aceştia au scandat, printre altele, "Se cutremură gheţarii de când au venit stejarii".

Fanii naţionalei au urmărit echipa lui Gontineac până la hotel, acolo unde le-au făcut "stejarilor" o altă primire, de această dată cu pâine şi sare!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: