Evenimentul Zilei > Justitie > Soțul Marianei Rarinca a învins DNA-ul în prima instanță. Verdict favorabil pentru George Olaru
Soțul Marianei Rarinca a învins DNA-ul în prima instanță. Verdict favorabil pentru George Olaru

Soțul Marianei Rarinca a învins DNA-ul în prima instanță. Verdict favorabil pentru George Olaru

George Conrad Olaru a avut câștig de cauză în prima instanță, în dosarul pe care i l-a întocmit DNA, pentru o presupusă mărturie mincinoasă.

George Conrad Olaru, soțul Marianei Rarinca, a fost achitată în dosarul în care era acuzat de mărturie mincinoasă. Verdictul a fost dat în prima instanță, de judecătorul Mihai Georgel Geantă, de la Judecătoria Sectorului 3. Dosarul fusese întocmit de procuroarea Arina Corsei-Vultureanu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, conform luju.ro.

Ce se menționează în minuta dată de instanță

George Conrad Olaru este soțul Marianei Rarinca. Cea care a dus un lung război în instanțe cu Livia Stanciu, fosta șefă de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

„În temeiul art. 396 alin. 5 C.p.p. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.p.p. achită pe inculpatul Olaru Conrad George sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de mărturie mincinoasă, prev. de art 273 alin. 1 C.p. și art. 273 alin. 1 C.p., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p. – întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

În temeiul art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru inculpat și parchet. Pron. în ședința publică, azi, 5.04.2021”. Se precizează în minuta achitării din dosarul nr. 10575/301/2020, conform sursei citate.

Cum a pledat avocatul lui George Conrad Olaru

George Papu este avocatul care a pledat pentru George Olaru. „Maestrul Papu a invocat în față instanței Decizia Curții Constituționale nr. 562/2017, care îi pune pe picior de egalitate pe concubini cu soții în ceea ce privește dreptul unuia dintre ei de a refuză  dea declarații de martor împotriva celuilalt.

Altfel spus: CCR a constatat neconstituționalitatea alineatelor a și b din art. 117 alin. 1 din Codul de procedura penală, care le conferă dreptul de a refuză  dea declarații de martor doar soțilorignorând concubinii. Or, pasajele de mai sus din CPP nu au fost modificate nici până-n ziua de azi (în sensul armonizării cu decizia CCR).” Explică cei de la luju.ro.