Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Șoșoacă și-a găsit proștii la cel mai înalt nivel
Șoșoacă și-a găsit proștii la cel mai înalt nivel

Șoșoacă și-a găsit proștii la cel mai înalt nivel

Dacă doamna Șoșoacă și cei care-i propăvăduiesc ideile sunt mai convingători decât comunicatorii autorităților statului român, plătiți regește din banii noștri, atunci problema nu este la Șoșoacă & Co.

Statul român are o problemă cât Casa Poporului, care vizează, la urma urmei, siguranța națională. Cu sănătatea cetățenilor României nu e de joacă, dar, după mai bine de un an de la declanșarea epidemiei de COVID-19, oficialii încă bâjbâie.

Deja îi putem bănui de rele intenții pe cei care continuă să trimită în prima linie a relației cu poporul niște incompetenți.

Să dau un exemplu.

De vreo două luni, mulți români au făcut și rapelul. Ei bine, niciunuia dintre sutele de specialiști guvernamentali în comunicare nu i-a trecut prin cap să-i folosească pe cei imunizați într-o campanie pro-vaccinare.

Abia duminică, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a precizat, răspunzând la o întrebare și nu din inițiativa comunicatorilor guvernamentali, că doar 0,19 la sută din cei care au făcut cele două doze s-au infectat cu noul coronavirus.

Mai mult, aceștia au dezvoltat forme ușoare de COVID-19 sau erau asimptomatici, fiind depistați pozitiv cu ocazia unor testări periodice și nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică.

Ce argument mai bun putea găsi guvernul pentru a declanșa o amplă campanie pro-vaccinare, acum când evacuează bolnavi abia operați din spitale pentru a le face loc la ATI celor cu forme grave de COVID?

Dacă aveau un strop de minte și măcar în clin și-n mânecă cu comunicarea profesionistă, piariștii statului ar fi trebuit să facă reportaje în care să pună față în față mărturiile celor infectați după rapel cu ale celor care au fost la un pas de moarte și cu ale medicilor care i-au îngrijit.

Eu zic că ar fi fost mult mai eficientă o astfel de campanie decât afișele stupide cu „Poartă mască!”, sau clipurile cu medici care declară că se vaccinează să se protejeze pe ei, dar și pe ceilalți.

Cum ziceam, nu Șoșoacă e problema, că e tare-n gură!

Problema e că și-a găsit proștii la cele mai înalte niveluri ale statului român!