Evenimentul Zilei > Social > ȘOC într-o școală din Bistrița. Ce au găsit elevii în cutiile cu lapte. Autoritățile au intrat în ALERTĂ
ȘOC într-o școală din Bistrița. Ce au găsit elevii în cutiile cu lapte. Autoritățile au intrat în ALERTĂ

ȘOC într-o școală din Bistrița. Ce au găsit elevii în cutiile cu lapte. Autoritățile au intrat în ALERTĂ

Elevii unei clase de la Liceul Tehnologic „Florian Porcius” au avut parte, în pauza de prânz, de o supriză dintre cele mai neplăcute, în condițiile în care pe cutiile de lapte primate, din partea ministerului, au descoperit viermi, potrivit bistriteanul.ro. Inspectoratului Școlar, la urechile căruia a ajuns cazul, se apără. „Nu s-a mai întâmplat până acum!”

Elevii care au făcut descoperirea au alertat profesorii, care au retras cutiile cu lapte, înainte ca cineva să apuce să le consume. Incidentul a ajuns și la urechile Inspectoratului Școlar Județean, care confirmă existența viermilor.

„La primirea cutiilor ambalate, așa cum vin de la furnizor, repartizate pentru clasa a VII-a A, nu s-au constatat nereguli, nicio cutie nu avea ambalajul murdar sau deteriorat. Astfel, elevii de serviciu pe clasă au trecut la distribuirea laptelui sigilat în cutiile de formă triunghiulară, personal fiecărui elev, pentru aceasta fiind necesară desigilarea unei cutii mari, de formă pătrată. La desfacerea unei asemenea cutii mari, ambalată așa cum vine de la producător, elevii au constatat că aceasta era infestată cu larve. Elevii au semnalat cazul, cutia completă (cu cele 21 de cutii triunghiulare) a fost retrasă, fără a se distribui din ea și înlocuită cu altă cutie. După constatarea cazului am anunțat furnizorul. Menționăm că este pentru prima dată când am constatat asemenea caz”, a precizat Inspectoratul Școlar Județean într-un răspuns remis reprezentanților presei naționale.