Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație sinistră și absurdă. O familie a rămas blocată în casă, cu bunica moartă
Situație sinistră și absurdă. O familie a rămas blocată în casă, cu bunica moartă

Situație sinistră și absurdă. O familie a rămas blocată în casă, cu bunica moartă

Un caz uluitor a făcut furori pe rețelele de socializare și a pus în mișcare autoritățile. Protagonistă, o familie infectată cu coronavirus.

Caz incredibil povestit pe rețelele de socializare. O familie din Târgu Mureș a stat blocată cu un mort în casă, pentru că toți membrii au fost depistați cu coronavirus. Confirmarea infectării a venit după efectuarea testelor, iar bunica a decedat vineri. Aflați în autoizolare, oamenii nu au putut să înceapă procedurile pentru înhumare.

„Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem COVID: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e COVID. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1.000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de COVID”, a scris nepoata femeii decedate, pe contul de Facebook.

Blocaj instituțional

Ea a continuat:

„Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu mă crede că avem COVID, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de COVID si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocați în sistem.

„Cred că se rezolvă”

Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica, nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Şi noi nu putem dovedi că avem şi că avea COVD. Ce ne facem? Să mă ajute cineva care ştie ce e de făcut”.

„Pentru pacientul simptomatic la domiciliu nu recoltează DSP, recoltează serviciul județean de ambulanță, pe scurt”, a explicat Iuliu Moldovan, directorul DSP Mureș.”

Ulterior, nepoata femeii decedate a revenit cu o informație. „M-au contactat prefectul județului Mureș și șeful DSP Mureș. Cred că se rezolvă.”

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: