Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație jenantă la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondență. A fost chemată ambulanța
Situație jenantă la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondență. A fost chemată ambulanța

Situație jenantă la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondență. A fost chemată ambulanța

Un incident neplăcut s-a petrecut în ziua alegerilor la Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondență, după ce unui bărbat, membru al acestuia, i s-a făcut rău, se pare, din cauza consumului de alcool.

Este vorba despre un bărbat care ar fi fost descoperit prăbușit, lângă birou la care lucra și care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Crezând că i s-a făcut rău, colegii săi, din Biroul Electoral, au sesizat Serviciul de Ambulanță, la numărul de urgență 112, și au solicitat intervenția cadrelor medicale.

Medicii care au venit la fața locului ca să-i acorde îngrijiri de specialitate au concluzionat, se pare, că bărbatului i s-ar fi făcut rău din cauză că a consumat prea mult alcool, după cum relatează Antena 3.

Potrivit sursei citate mai sus, desi i s-a propus să meargă la spital pentru îngrijiri de specialitate, bărbatul a refuzat și a spus că va merge acasă, să se odihnească.

Sâmbătă, cu o zi înainte de data stabilită pentru alegerile parlamentare, a izbucnit un adevărat scandal legat de votul prin corespondență, după ce s-a aflat că aproximativ 15.000 de plicuri cu voturi exprimate de românii din străinătate pentru alegerile parlamentare s-au pierdut pe drumu și nu au mai ajuns la birourile electorale, pentru a putea fi validate.

Scandalul votului prin corespondență

Reprezentanții Poștei Române s-au spălat pe mâini și au acuzat problemele apărute la operatorii poștali din ţările în care rezidenţii români ar fi trebuit să primească plicurile electorale și să le transmită către birourile electorale. De menționat că, în ciuda acestui scandal, peste 260.000 de români din străinătate și-au exprimat votul pentru alegerile parlamentare.

În Spania, ţara în care există una dintre cele mai mari comunităţi de români, au fost organizate un număr de 140 de secţii de votare, în care şi-au exprimat opţiunile electorale peste 23.000 de alegători. În Italia, o altă țară cu o comunitate românească foarte puternică, au fost organizate 137 de secţii de vot, în care au votat peste 37.000 de români. În Marea Britanie și-au exprimat votul aproximativ 20.000 de alegători, iar în Germania au votat peste 22.000 de români. De asemenea, peste 8.500 de alegători români au votat în Franța, iar în Republica Moldova au votat peste 30.000 de cetăţeni români.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.