Situație ciudată la nivel mondial! Numărul cazurilor de infectări CRESC, iar decesele SCAD 

Situație ciudată la nivel mondial! Numărul cazurilor de infectări CRESC, iar decesele SCAD  Sursa: Pixabay

Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu mai mult de jumătate în întreaga lume în această săptămână, în timp ce decesele cauzate de virus au scăzut cu nouă procente.

Pe măsură ce varianta Omicron se extinde în întreaga lume și lasă varianta Deltă în urmă, oamenii de știință s-au convins în urma cercetărilor că este de două ori mai contagios decât varianta Delta și de patru ori mai mult decât virusul original, dar nu mai periculos. Ca dovadă şi noile statistici la nivel mondial. Mai jos vă prezentăm situația la nivel global din bază de date AFP.

1,1 milioane de cazuri zilnice

Numărul mediu de noi cazuri zilnice de coronavirus a depășit pragul simbolic de un milion la 1,18 milioane, o creștere cu 57% față de săptămâna precedentă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Regiunea Europa a reprezentat 54% din cazuri, înregistrând 4.490.612 pe parcursul săptămânii. Zona Statelor Unite și Canada a furnizat încă 32%, cu 2.636.831 de cazuri.

Cazurile confirmate reflectă doar o fracțiune din numărul real de infecții, cu practici de numărare și niveluri de testare diferite în diferite țări.

Erupții în America Latină, Oceania

Principalele crize la nivel regional au avut loc în Oceania și America Latină și Caraibe, unde s-au dublat cu 157% și, respectiv, 138%. A existat, de asemenea, o creștere mare de 92% a cazurilor din zona Statelor Unite/Canada. Numărul de infecții a crescut în Europa cu 47% și în Orientul Mijlociu cu 37%. C

azurile din Africa, unde a fost detectată pentru prima dată varianta extrem de contagioasă Omicron, au crescut cu doar opt procente. Asia a depășit tendința mondială, cu numărul de infecții în scădere cu două procente.

Locuri din lume cu un număr record de îmbolnăviri

Aproximativ 30 de țări din toate colțurile lumii au înregistrat un record săptămânal de infecție.

Acestea includ țările cu cel mai mare număr de infecții per persoană, în frunte cu Danemarca cu 1.907 cazuri la 100.000 de locuitori, Irlanda (1.784), Cipru (1.497), Regatul Unit (1.441) și Franța (1.260).

Decesele scad vertiginos

La nivel global, numărul deceselor cauzate de Covid a scăzut cu nouă procente la 6.330 în medie pe zi.

Europa a reprezentat mai mult de jumătate, sau 53% din decese, cu 23.324 de persoane ce au murit în ultima săptămână. Statele Unite și Canada au reprezentat 24%, sau 10.433, din decese.

Țările care au raportat cele mai mari rate de deces în raport cu populația lor au fost Trinidad și Tobago cu 12,08 decese la 100.000 de locuitori, Georgia (11,76), Ungaria (8,25), Polonia (7,85) și Croația (7,65).

„Cred că ar trebui să asigurăm oamenii că, dacă au fost vaccinați cu două doze sau infectați în mod natural, să nu îşi facă griji cu privire la bolile grave”, a spus dr. Paul Offit, expert în boli infecțioase pediatrice și director al Centrului de Educație pentru Vaccin la Spitalul de copii din Philadelphia.

Ce este şi mai interesant, că oamenii care nu au fost niciodată vaccinați sau nu au contractat COVID-19, se descurcă destul de bine dacă prind Omicron, mai spune expertul, potrivit timesofisrael.