După doi ani de pandemie, șeful CDC recunoaște că testele PCR dau rezultate fals pozitive
- Antonia Hendrik
- 2 ianuarie 2022, 19:22
Șefa CDC, Rochelle Walensky, a recunoscut miercuri că Agenția și-a modificat îndrumările, inclusiv reducerea la jumătate a timpului de izolare COVID, pe baza faptului că testele PCR produc cantități masive de rezultate de fals pozitive.
Menționând că testele PCR pentru COVID-19 pot rămâne pozitive până la 12 săptămâni după infecție, Walensky a declarat că „am avea oameni în izolare pentru o perioadă foarte lungă de timp dacă ne-am baza pe numai pe testul PCR”.
Este o recunoaștere uluitoare, având în vedere că, așa cum a subliniat comentatorul Yossi Gestetner, numărul de cazuri și oamenii care trebuiau să se izoleze, să anuleze evenimente și să închidă afaceri s-au bazat pe rezultate fals pozitive date de testele PCR.
Aceasta înseamnă că în ultimele 21 de luni, oamenii au stat acasă zile și săptămâni întregi, deoarece testul lor a fost irelevant
Iar oamenii se întreabă de ce nu am aflat asta acum 6, 12, 18 luni? Comentariile lui Walensky se potrivesc cu cele ale lui Anthony Fauci, care ieri (după doi ani de pandemie) a recunoscut că izolarea „nu este bună pentru societate”.
Într-un interviu separat, Walensky a recunoscut, de asemenea, că cele mai recente îndrumări ale agenției cu privire la COVID s-au bazat pe ceea ce guvernul a perceput că oamenii vor accepta. „A avut foarte mult de-a face cu ceea ce credeam noi că oamenii vor fi capabili să tolereze, şi anume testarea”, a recunoscut dr. Walensky.
Sefa CDC spune că degeaba facem testul PCR. Pacientul este pozitiv până la 12 săptămâni
Orientările CDC recent actualizate nu necesită testare la sfârșitul izolării, deoarece testele PCR pot rămâne pozitive până la 12 săptămâni, a declarat miercuri directorul CDC, dr. Rochelle Walensky, pentru „Good Morning America”.
„Deci am avea oameni izolați pentru o perioadă foarte lungă de timp dacă ne-am baza pe PCR”, a spus Walensky.
Dr. Walensky a declarat pentru abcnews: „De fapt, nu știm cum funcționează testele noastre rapide și cât de bine prezic dacă sunteți transmisibil în timpul şi sfârșitul bolii”.
De asemenea, şi dr. Marek Smieja, specialist în boli infecțioase și profesor la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, a vorbit miercuri la CTV News despre testarea COVID-19, spunând că „s-ar putea să nu fie o practică sigură”.