Situație catastrofală la Școala de Poliție din Câmpina. Aproape 300 de locuri au rămas libere, după probele sportive

Situație catastrofală la Școala de Poliție din Câmpina. Aproape 300 de locuri au rămas libere, după probele sportive Sursa foto: Arhiva EVZ

Aproape 300 de locuri vor rămâne libere la o școală de Poliție, după ce mulți candidați au picat probele sportive. Este un moment unic în istoria unității de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Școala de Poliție din Câmpina a anunțat că la admiterea din acest an sunt disponibile 1.300 de locuri pentru cei care își dorescă să lucreze în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au mai rămas doar 1.002 de candidați care vor participa și la examenul scris, după probele sportive. Este pentru prima dată în istoria unității de învățământ când nu vor fi ocupate toate locurile scoase la concurs.

Probele sportive eliminatorii au fost organizate în această săptămână. Aproximativ 2.000 de candidați s-au înscris, dar doar 1.002 au reușit să treacă de această etapă a admiterii. Pentru candidații rămași urmează proba scrisă în data de 27.05.2023 și apoi vizita medicală. Numărul candidaților rămași riscă să fie după aceste probe sub 50% din numărul locurilor scoase la concurs.

Câți candidați ajung să promoveze toate probele pentru Școala de Poliție Câmpina

Statisticile din anii trecuți au arătat că doar o treime din totalul celor care susțin proba scrisă reușesc să obțină media cinci necesară admiterii. De asemenea, numărul candidaților se va reduce și după vizita medicală, când mulți candidați au fost eliminați din cauza tatuajelor și a piercing-urilor, interzise în Poliție. La proba de evaluare a cunoștințelor, programată la finalul acestei luni, pot participa doar cei care au trecut probele sportive.

Ne puteți urmări și pe Google News

Candidații vor trebui să răspundă la o serie de întrebări din legislația românească și europeană la proba scrisă. Poliția Română a transmis că bibliografia obligatorie conține Constituția României, Legea privind statutul cadrelor militare, Drepturile omului și a libertăților fundamentale, Forme de discriminare, Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române, Statutul polițistului etc.

Este important de precizat că pe lângă întrebările din legislație, candidații vor trebui să răspunsă la un set de întrebări privind gramatica limbii române și a unei limbi străine la alegere, engleză sau franceză. În sesiunile trecute, organizate înainte de pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina, câte patru candidați se luptau pentru un loc, potrivit Ziare.com.