Cazul care a șocat lumea medicală. Adam Rainer a suferit de nanism și gigantism în aceeași viață

Cazul care a șocat lumea medicală. Adam Rainer a suferit de nanism și gigantism în aceeași viață Sursa: Wikipedia

Cazul lui Adam Rainer a schimbat complet tot ceea ce se știa la vremea aceea despre nanism și gigantism. Deși o persoană poate suferi doar de o singură afecțiune, cazul lui a fost unul aparte. El s-a născut pitic și a murit gigant.

Adam Rainer s-a născut în anul 1899, iar până la vârsta de 18 ani a reușit să ajungă la înălțimea de doar 1,23 metri, deși nimeni din familia lui nu era de înălțime așa de mică. A fost încadrat în categoria piticilor atunci când a fost chemat să se încadreze în armată, pentru a servi țara în Primul Război Mondial.

Adam Rainer, singurul om care a suferit de nanism și gigantism

După ce a trecut de vârsta de 21 de ani, băiatul s-a înălțat considerabil, iar în doar zece ani a ajuns la 2,18 metri înălțime. Creșterea sa a venit cu probleme serioase de sănătate, deoarece durerile de spate erau din ce în ce mai dese.

În urma vizitelor la medici, s-a descoperit că băiatul suferea de boala numită acromegalie, o tumoră la glanda hipofiză, ce este responsabilă de creșterea și producerea de spermă la bărbați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când era mic, singurele părți de dimensiune normală ale lui Adam Rainer ar fi fost mâinile și picioarele, acolo unde au început să apară și primele malformații. Ulterior, boala a început să-i afecteze și zone ale feței. Mai târziu, din cauza creșterii sale exagerate, durerile de spate au început să devină insuportabile.

Adam a ajuns la o înălțime de 2,40 de metri

În cele din urmă, bărbatul a fost supus unei operații, iar medicii au încercat să-i extirpeze tumora de pe creier. Cu toate acestea, operația nu a fost de ajuns, deoarece Adam continua să crească, însă într-un ritm mai scăzut.

După un timp, bărbatul a început să-și piardă vederea și a rămas imobilizat la pat, deoarece nu se mai putea ridica din cauza curburii coloanei vertebrale.

A murit la vârsta de 51 de ani, pe 4 martie 1950, măsurând 2,40 de metri. Cazul său a șocat lumea medicală, fiind singurul om ce a fost afectat de nanism și gigantism în aceeași viață, potrivit atlas-geografic.net.