Evenimentul Zilei > Actualitate > Sirienii din Timişoara protestează împotriva regimului dictatorial din ţara lor
Sirienii din Timişoara protestează împotriva regimului dictatorial din ţara lor

Sirienii din Timişoara protestează împotriva regimului dictatorial din ţara lor

Timp de două zile, srienii din Timişoara stau în centrul oraşului pentru a le arăta concetăţenilor lor cât de "nociv " este regimul dictatorial din ţara lor.

Ei protestează împotriva preşedintelui Bashar al Assad şi au anunţat, oficial că vineri s-au unit revoltele împotriva regimurilor din Siria şi Yemen.
Aproximativ 100 de persoane au fluturat steaguri roşii -alb – verzi şi au scandat împotriva preşedintelui Bashar al Assad, dar şi contra ambasadei de la Bucureşti. Ei cer oprirea genocidului din ţara lor, expulzarea ambasadorului Siriei din România, Waalid Othman pe care îl acuză de persecuţie. 
„Noi vrem libertate. Am vrut să prezentăm în fotografii ceea ce se întâmplă în Siria. Armata siriană foloseşte forţa împotriva manifestanţilor paşnici. Cerem oprirea genocidului din Siria şi expulzarea ambasadorului Siriei din România. Mulţumim autorităţilor române şi poporului român care au fost solidari cu noi. Aşa cum România a avut o Revoluţie în 1989 aşa are şi Siria, care este condusă de un dictator, o Revoluţie pentru libertate şi democraţie, în 2011”, a declarat Ziad al -Massalmen, liderul sirienilor din Timişoara.
Sirienii au autorizaţie pentru a se face auziţi azi şi sâmbătă în Timişoara.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: