Evenimentul Zilei > Actualitate > Sinucidere suspectă. La doar câteva zile după ce a fost declarat vindecat de COVID-19
Sinucidere suspectă. La doar câteva zile după ce a fost declarat vindecat de COVID-19

Sinucidere suspectă. La doar câteva zile după ce a fost declarat vindecat de COVID-19

Tragedie în București după ce un bărbat în vârstă de 65 de ani, s-a aruncat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la balconul apartamentului de la etajul șapte al blocului în care locuia, la doar câteva zile după ce a fost declarat vindecat de COVID-19.

Oamenii legii care cercetează moartea violentă a acestuia nu au reușit, încă, să găsească o explicație care să justifice gestul victimei.

Polițiștii Biroului Morți Suspecte din cadrul Serviciului Omoruri au fost chemați să intervină în cazul unui pensionar în vârstă de 65 de ani care, cel mai probabil, se aruncase, puțin după miezul nopții de la etajul 7 al unui bloc de pe bulevardul Nicolae Titulescu.

Așa cum o cere procedura, polițiștii au demarat o investigație pentru a se stabili cu certitudine că ceea ce pare un act suicidal nu este, de fapt, o crimă.

Motivul sinuciderii rămâne o enigma

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în urma verificărilor, anchetatorii au descoperit că bătrânul fusese infectat cu COVID-19 alături de soția lui, însă amândoi se vindecaseră fără ca boala să le provoace complicații așa cum s-a întâmplat în cazul altor persoane vârstnice.

În același timp, pensionarul nu a lăsat niciun bilet de adio și nici nu s-ar fi destăinut vreunei rude cu privire la faptul că plănuiește să-și pună capăt zilelor.

În plus, victima nici nu suferea de alte afecțiuni cunoscute și nici nu avusese, în ultima vreme, vreo decepție sau pierdere în familie.

Conform anchetatorilor, în ultimele luni, au avut loc mai multe sinucideri în rândul persoanelor infectate cu noul coronavirus. Specialiștii au explicat că aceste gesturi extreme vin ca urmare a remușcărilor provocate de gândul că au împrăștiat boala și se simt responsabili de eventuala moarte a unor persoane apropiate, scrie Gândul.

Pandemia COVID-19 a crescut riscul de sinucidere

Provocările legate de pandemia COVID-19 pot crește riscul de sinucidere. O treime dintre respondenții unui studiu au raportat simptome de anxietate sau depresie, iar 11% au spus că s-au gândit serios la sinucidere în ultima lună.

Un studiu al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA efectuat în ultimele luni a constatat o creștere a problemelor de sănătate mintală în timpul pandemiei.