Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep riscă să se prăbușească în clasamentul WTA. Pe ce poziție cade jucătoarea de tenis din cauza suspendării
Simona Halep riscă să se prăbușească în clasamentul WTA. Pe ce poziție cade jucătoarea de tenis din cauza suspendării

Simona Halep riscă să se prăbușească în clasamentul WTA. Pe ce poziție cade jucătoarea de tenis din cauza suspendării

Simona Halep nu a putut participa la Australian Open din cauza acuzațiilor de dopaj. Jucătoarea de tenis a mai coborât un loc în ierarhia mondială. A fost depășită de una dintre sportivele care a ajuns în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului.

Simona Halep pierde tot mai multe puncte în ierarhia mondială. Jucătoarea de tenis este suspendată provizoriu și nu a putut participa la primul turneu de Grad Slam al anului, Australian Open. Sportiva din Constanța a mai căzut un loc în clasamentul WTA și a ajuns pe poziția 15. Fostul număr 1 mondial a fost întrecută în ierarhia live de kazaha Elena Rîbakina. Jucătoare de tenis a ajuns în careul de ași la AO 2023 după victoria obținută în fața Jelenei Ostapenko.

Simona Halep riscă să cadă și mai jos în clasament. Dubla câștigătoare de Grand Slam ar putea fi depășită de mai multe jucătoare până la finalul competiției de la Antipozi. Dacă Victoria Azarenka ajunge în finala turneului sau dacă Karolina Pliskova se va califica în semifinale, Halep va cădea încă două poziții. În cazul în care Magda Linette sau Donna Vekic câștigă trofeul la Melbourne, sportiva din Constanța va coborî până pe locul 19.

Simona Halep ar putea ieși din top 20 WTA

Dacă Halep va ajunge până pe locul 19 în clasamentul WTA, jucătoarea de tenis riscă să părăsească top 20 în luna februarie. Sportiva are de apărat punctele cucerite la turneul din Dubai. Ea a ajus până în semifinalele turneului în ediția din 2022. Organizatorii turneului de la Dubai au anunțat lista jucătoarelor care se vor afla pe tabloul pricipal. Simona Halep nu a fost inclusă nici pe această listă. Competiția din Dubai va avea loc în perioada  19 – 25 februarie, iar câștigătoarea va obține 1.000 de puncte în ierarhia mondială.

Nu este primul turneu, din luna februarie, la care Halep nu a fost acceptată. În urmă cu câteva zile a fost anunțată și lista jucătoarelor care nu vor participa la turneul de la Doha, premergător celui de la Dubai. Acest lucru înseamnă că sportiva va absenta de la turneele ei preferate. Până când nu va reuși să ridice suspendarea pentru dopaj, Halep nu va putea participa la nicio competiție oficială, potrivit Prosport.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: