Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep a fost spulberată în semifinalele turneului de la Stuttgart și a ratat calificarea în finală
Simona Halep a fost spulberată în semifinalele turneului de la Stuttgart și a ratat calificarea în finală

Simona Halep a fost spulberată în semifinalele turneului de la Stuttgart și a ratat calificarea în finală

Simona Halep n-a avut șanse în semifinala jucată, sâmbătă, la Stuttgart, cu Aryna Sabalenka, în fața căreia a cedat în două seturi, scor 3-6, 2-6.

Simona Halep (29 de ani, locul 3 în ierarhia mondială) a ratat, sâmbătă seara, șansa de-a juca în finala turneului de la Stuttgart (Germania). În semifinale, cea mai bună jucătoare de tenis din România a înfruntat-o pe Aryna Sabalenka (22 de ani, Belarus, locul 7 WTA). Sportiva „tricoloră” nu i-a făcut față adversarei și a cedat în două seturi, cu scorul de 3-6, 2-6. Până în această fază a competiției germane, Simona Halep nu pierduse niciun set.

Simona Halep, dominată la toate capitolele

Sabalenka a încheiat cu 4 aşi şi o dublă greşeală, Halep având 3 aşi şi 5 duble greşeli. Procentajele la serviciu au fost net în favoarea belarusei, 73%-56% la primul, 81%-45%. Evident, Sabalenka a fost net mai bună la winners, 28-12, având şi mai multe erori neforţate, 21-17.

Până acum, cele două jucătoare s-au înfruntat de cinci ori. Simona Halep este în avantaj și conduce cu scorul de 3-2.  Belarusa s-a impus în anul 2020, în „sferturi” la Adelaide, cu 6-4, 6-2, iar Halep a câştigat în 2018, în sferturi la Shenzhen, cu 6-2, 6-2, în semifinale la Cincinnati în acelaşi an, cu 6-3, 6-4, şi anul trecut în sferturi la Dubai, cu 3-6, 6-2, 6-2.

Sabalenka nu a putut să doarmă în noaptea de dinaintea partidei

Aryna Sabalenka a declarat, la final, că nu s-a odihnit foarte bine înainte confruntării cu Simona, pentru că nu a putut să doarmă. „Nu am dormit prea mult azi-noapte. A fost un meci foarte bun. Simona a jucat și ea bine, dar am luptat pentru fiecare punct. Mă simt bine pe acest tip de zgură. Sunt foarte fericită pentru calificarea în finală și abia aștept duelul cu Barty”, a afirmat sportiva din Belarus. În ultimul act, ea va lupta pentru trofeul de la Stuttgart împotriva australiencei Ashleigh Barty, 25 de ani, lidera clasamentului mondial.

În cealaltă semifinală a competiției, sportiva de la Antipozi a trecut de Elina Svitolina (Ucraina), 26 de ani, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, scor 4-6, 7-6 (5), 6-2.