Evenimentul Zilei > Sport > Suspendare drastică pentru o jucătoare de tenis care s-a implicat în jocuri murdare. Fenomen îngrijorător
Suspendare drastică pentru o jucătoare de tenis care s-a implicat în jocuri murdare. Fenomen îngrijorător

Suspendare drastică pentru o jucătoare de tenis care s-a implicat în jocuri murdare. Fenomen îngrijorător

O jucătoare de tenis din Slovacia s-a gândit să-și rotunjească veniturile și s-a implicat în meciuri trucate. Acum s-a ales cu suspendare și amendă.

Suspendare drastică primită de o jucătoare de tenis ce a fost implicată în meciuri trucate. Este vorba despre Barbora Palcatova, jucătoare din Slovacia, clasată pe locul 1.685 în clasamentul mondial. Ea a fost suspendată pentru trei ani, din care 15 luni cu suspendare, după ce a fost găsită vinovată de trucarea unui meci. A anunţat, sâmbătă, Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU), citată de EFE.

A fost suspendată din tenis după ce s-a implicat în jocuri trucate

Barbora Palcatova a fost și amendată și acum va trebui să plătească o amendă în valoare de 5.000 dolari, din care 3.500 dolari cu suspendare. Slovaca a fost acuzată pentru că a manipulat un meci în anul 2017.

Jucătoarea slovacă nu va putea juca şi nici asista în perioada de suspendare la niciun eveniment care are legătură cu tenisul. Unitatea pentru Integritatea Tenisului este un organism independent înfiinţat de structurile internaţionale de tenis pentru a promova, încuraja, spori şi proteja integritatea tenisului profesionist la nivel mondial. Meciurile trucate în tenis, un fenomen care a luat amploare în tenisul mondial, mai ales la partidele din cadrul turneelor periferice, ITF.

Doi frați din Egipt au primit interdicție pe viață, în tenis, după ce au trântit mai multe partide

Anul trecut, egipteanul Youssef Hossam a fost găsit vinovat pentru opt meciuri trucate, șase cazuri de favorizare a pariurilor, trei situații în care nu a raportat abordări de corupție și două meciuri în care le-a cerut altor jucători să piardă. Jucătorul în vârstă de 22 de ani, clasat pe locul 821 în ATP, la acea vreme, a fost exclus pe viață din tenis.

„El a conspirat cu alţii pentru a desfăşura o vastă campanie de corupţie legată de pariuri, la nivelurile inferioare ale tenisului profesionist.” Anunțau conducătorii de la Forul Tennis Integrity Unit. Și Karim, fratele lui Youssef fusese suspendat pe viață din tenis, în anul 2018, tot pentru trucarea unor partide.