Evenimentul Zilei > Sport > Federaţia Română de Tenis oficializează numirea Monicăi Niculescu în fruntea echipei de FED Cup a României
Federaţia Română de Tenis oficializează numirea Monicăi Niculescu în fruntea echipei de FED Cup a României

Federaţia Română de Tenis oficializează numirea Monicăi Niculescu în fruntea echipei de FED Cup a României

Cu mai puţin de o lună până la importantul meci de la Cluj - Napoca, cu Italia, echipa de FED Cup a României a aflat că va avea un nou căpitan nejucător.

Federaţia Română de Tenis a oficializat astăzi despărţirea de antrenorul Florin Segărceanu, iar tricolorele vor fi conduse de pe margine de Monica Niculescu, în confruntarea cu Camila Giorgi, Sara Erani şi Elissabeta Cocciaretto. 

„Monica Niculescu este noul căpitan al echipei naţionale de senioare a României, după ce Florin Segăreanu a decis să renunţe la funcţia de căpitan nejucător pe care a ocupat-o începând cu luna noiembrie 2017” au anunţat şefii FRT, pe site-ul oficial.

Niculescu, în dublă postură

Aflată într-o dublă postură, de antrenoare, dar şi de jucătoare, Monica Niculescu va fi ajutată pentru partida cu Italia şi de Alina Tecşor, care a făcut parte, la rândul ei, în ultimii ani, din staff-ul tehnic ce s-a ocupat de pregătirea echipei de FED Cup. 

„Pentru această primă întâlnire cu Italia, Monica Niculescu este căpitanul nejucător. Bineînţeles că ea va fi ajutată de Simona Halep cu sfaturi, dar şi de Alina Tecşor, care a rămas în continuare la echipă. Voi fi mereu lângă fete, însă nu voi mai sta pe bancă” a dezvăluit Segărceanu.

Antrenorul în vârstă de 59 de ani a explicat că e nevoie de o schimbare de generaţii, însă a promis că e gata să le sprijine în continuare pe Sorana Cîrstea şi compania. „Voi rămâne în preajma echipei, dar nu mai sunt căpitanul nejucător al naţionalei de FED Cup a României” a ţinut să precizeze Florin Segărceanu, într-o declaraţie oferită celor de la Radio Timişoara. 

Segărceanu e optimist înainte de duelul cu Italia

Florin Segărceanu crede că România are forţa de a continua rezultatele pozitive înregistrate în ultimele ediţii ale FED Cup şi e optimist înaintea duelului cu Italia, programat să se dispute în zilele de 16 şi 17 aprilie, în „Sala Polivalentă” din Cluj. 

„Se intră într-o nouă etapă şi am considerat că un suflu mai tânăr şi mai proaspăt trebuie să preia această generaţie şi să muncească, alături de ea, în următorii ani. Generaţia intră pe mâini bune şi sper să vedem rezultate” a fost ultimul mesaj al antrenorului care va împlini la sfârşitul acestei luni vârsta de 60 de ani.