Evenimentul Zilei > Sport > Simona Halep nu va evolua în confruntarea din FED Cup, cu Italia
Simona Halep nu va evolua în confruntarea din FED Cup, cu Italia

Simona Halep nu va evolua în confruntarea din FED Cup, cu Italia

România nu se va putea baza, până la urmă, în partida din FED Cup, cu Italia, pe racheta sa numărul unu, Simona Halep. Chiar dacă a promis că va răspunde pozitiv convocării trimise de noul căpitan Monica Niculescu, jucătoarea originară din Constanţa va lipsi din motive medicale.

Simona Halep nu şi-a revenit după accidentarea suferită la turneul WTA de la Miami şi acuză, în continuare, dureri puternice în zona umărului. În urma abandonului din turul al treilea al competiţiei găzduite de capitala statului Florida, tenismena în vârstă de 28 de ani nu a mai efectuat niciun antrenament în regim normal, iar absenţa sa din confruntarea de la Cluj a devenit, astăzi, o certitudine.

„Din păcate, Simona Halep nu mai poate juca pentru România în întâlnirea cu Italia, nerefăcându-se la timp după accidentarea la umăr. Simona nu s-a putut antrena deloc în ultima perioadă şi nu va putea veni la echipă nepregătită” a anunţat conducerea Federaţiei Române de Tenis, pe site-ul său oficial.

Gabriela Ruse, în locul Simonei Halep   

În locul Simonei Halep, Monica Niculescu a hotărât să o cheme, de urgenţă, la lot pe Gabriela Ruse, jucătoare aflată, în prezent, pe locul 166 în circuitul feminin. Tânăra sportivă de 23 de ani nu trece printr-o perioadă grozavă, fiind nevoită să se recunoască înfrântă încă din turul secund al turneului ITF de 60.000 de dolari, de la Belinzona. Ruse a cedat în numărul minim de seturi, scor 3 – 6, 5 – 7, în faţa modestei italience Bianca Turati (281 WTA), care face parte din lotul Italiei pentru disputa de la Cluj.

„Pentru partida pogramată la Sala Polivalentă din Cluj – Napoca, căpitanul Monica Niculescu a convocat-o pe Gabriela Ruse” au confirmat şi reprezentaţii forului condus de Ion Ţiriac şi Dumitru Hărădău.

Italia nu o va avea la dispoziţie pe Camila Giorgi

În componenţa echipei de FED Cup a României pentru disputa ce urmează să se desfăşoare în zilele de 16 şi 17 aprilie se mai regăsesc încă alte patru jucătoare. Pe lângă Gabriela Ruse, la Cluj vor fi prezente şi Patricia Ţig, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu.

De partea cealaltă, Italia nu o va avea la dispoziţie, la rândul său, pe cea mai bine clasată tenismenă a sa din ierarhia WTA, Camila Giorgi. Aceasta s-a infectat cu coronavirus în Statele Unite ale Americii şi a fost obligată să se retragă de pe tabloul principal al întrecerii de la Charleston. Giorgi se află, deocamdată, încă în izolare, în SUA