Evenimentul Zilei > Politica > „Siguranța și încrederea” ministrului Lucian Bode, dezbătută şi votată în plen prin moțiunea simplă inițiată de USR
„Siguranța și încrederea” ministrului Lucian Bode, dezbătută şi votată în plen prin moțiunea simplă inițiată de USR

„Siguranța și încrederea” ministrului Lucian Bode, dezbătută şi votată în plen prin moțiunea simplă inițiată de USR

Moţiunea simplă a USR şi partidului Forţa Dreptei împotriva ministrului Lucian Bode va fi dezbătută şi votată în plenul de marţea viitoare al Camerei Deputaţilor.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca moţiunea simplă iniţiată de USR şi semnată de parlamentarii partidului Forţa Dreptei împotriva ministrul Afacerilor Interne să fie dezbătută şi votată în plenul de marţea viitoare al forului legislativ, informează News.ro.

Moţiunea simplă „Siguranţă şi încredere sau debandadă şi furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat” a fost iniţiată de USR şi semnată de către deputaţii partidului Forţa Dreptei.

Potrivit unui comunicat de presă, USR consideră că, în cei aproape doi ani de mandat ca ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa o constituie protejarea intereselor de partid şi ale şefului său direct Klaus Iohannis, nu interesul oamenilor.

„Dovada cea mai recentă: scandalul celor 600 de BMW-uri „de numai 32.000 de euro, fără TVA”. 98 de milioane de lei, fără TVA, care ajung, printr-o licitaţie aranjată, la firma prietenului preşedintelui. Şi pare a fi doar începutul în condiţiile în care Poliţia Română este la un pas să dea aceeaşi firme alte câteva milioane de lei pentru motociclete. Alte motive pentru ca Lucian Bode trebuie să plece de la conducerea MAI sunt: eşecul în implementarea programului de protejare a victimelor violenţei domestice, lipsa totală de reforme la nivelul MAI şi implicarea instituţiei în acţiunea de intimidare şi kompromat a presei. „Domnia” lui Lucian Bode la MAI trebuie să înceteze, o instituţie atât de importantă, cu toate structurile sale, nu trebuie lăsată să devină victima corupţiei, delăsării şi haosului”, se arată în comunicat.

Fragmente din textul moțiunii simple depusă de USR și Forța Dreptei împotriva lui Lucian Bode:

  • Cea mai mare reușită a domnului Bode, după aproape doi ani de mandat, este licitația cu dedicație pentru achiziția a 600 de BMW-uri de la prietenul președintelui Klaus Iohannis. În schimb, acolo unde ar fi fost nevoie de domnia sa, nu s-a văzut niciun fel de implicare. Spre exemplu, de abia acum a început folosirea brățărilor de monitorizare a agresorilor în cazurile de violență domestică. Și e vorba doar de un proiect-pilot în câteva locuri”
  • Eficiența ministrului Bode s-a văzut și când l-a ajutat pe prietenul președintelui Iohannis să vândă Poliției Române 600 de BMW-uri „de numai 32.000 de euro, fără TVA”. Evident, printr-o licitație aranjată, cu un caiet de sarcini bine ajustat încât să câștige cine trebuie.
  • 98 de milioane de lei, fără TVA. În timp ce românilor li se spune de la nivelul Guvernului că trebuie să strângă cureaua, să mai stingă din becuri și să se învețe să mai stea în casă și la 19-20 de grade. 98 de milioane de lei, fără TVA. În timp ce polițiștii se plâng de uniformele de proastă calitate primite, de lipsa dotărilor și a sesiunilor de antrenament, de tavanele secțiilor de poliție care continuă să cadă peste ei.
  • Monitorizarea agresorilor cu brățări electronice, pentru protejarea victimelor violenței domestice, trebuia să fie funcțională în martie 2022, potrivit legii adoptate de Parlament. Nu este nici la ora actuală funcțională întru totul și nici nu va fi prea curând. Își asumă domnul ministru traumele victimelor care vor suferi din cauza acestei întârzieri?
  • Prin urmare, stimate doamne deputat, stimați domni deputați de la PSD, PNL și UDMR, vă revine dumneavoastră misiunea de a-l „trage pe dreapta” pe domnul Bode. Nu-l mai țineți în scaunul de ministru, trimiteți-l să doarmă liniștit pe bancheta din spate.