Sforăitul ar putea fi semnul unei boli mortale. Afectează milioane de oameni

Sforăitul ar putea fi semnul unei boli mortale. Afectează milioane de oameni Somn. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Cu toții am putea sforăi din când în când și pentru mulți este complet inofensiv. Cu toate acestea, ar putea fi, de asemenea, un semn al unei boli ucigătoare care afectează până la 10 milioane de britanici în fiecare an.

Apneea de somn este atunci când respirația dumneavoastră se oprește și începe în timp ce dormiți. Cel mai frecvent tip se numește apnee obstructivă în somn (OSA). Ar trebui tratată cât mai curând posibil, deoarece ar putea avea consecințe mortale.

Ați putea avea un risc mai mare de accidente vasculare cerebrale și atacuri de cord, deoarece apneea de somn poate duce la hipertensiune arterială, diabet de tip 2, boli de inimă și chiar la o șansă mai mare de a avea un accident grav cauzat de oboseală.

De asemenea, puteți avea dificultăți de concentrare la locul de muncă sau la școală, precum și să vă confruntați cu schimbări de dispoziție și depresie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta apare atunci când căile respiratorii devin prea înguste în timp ce dormiți și vă împiedică să respirați corect. Există o gamă largă de cauze, boala fiind legată de obezitate, de faptul că aveți un gât mare și de înaintarea în vârstă.

Cu toate acestea, copiii și adulții tineri pot suferi de apnee în somn. De asemenea, aveți un risc mai mare de a o dezvolta dacă aveți alți membri ai familiei care suferă de această boală, dacă fumați sau beți alcool, dacă aveți amigdale mari, dacă dormiți pe spate și dacă aveți BPOC (boală pulmonară cronică obstructivă).

Simptomele apneei în somn

Simptomele apneei în somn apar în principal în timp ce dormiți. Acestea includ: oprirea și începerea respirației emiterea de zgomote de gâfâit, sforăit sau sufocare trezirea frecventă sforăit puternic

În timpul zilei, puteți, de asemenea, să:

să vă simțiți foarte obosit să vă fie greu să vă concentrați să aveți schimbări de dispoziție să aveți dureri de cap când vă treziți.

Lucruri pe care le puteți face pentru a reduce simptomele:

Există o serie de modalități de a preveni apneea în somn. Dacă sunteți supraponderal, puteți să slăbiți, să faceți exerciții fizice în mod regulat și să fiți activ pentru a vă menține la o greutate sănătoasă.

De asemenea, este important să aveți obiceiuri bune de somn, cum ar fi să vă asigurați că somnul dumneavoastră este liniștit, să vă culcați și să vă treziți la aceeași oră în fiecare zi.

De asemenea, ar trebui să dormiți pe o parte - NHS sugerează să lipiți o minge de tenis pe spatele hainelor de dormit sau să cumpărați o pernă specială sau o pană de pat pentru a vă ajuta să vă mențineți pe o parte.

De asemenea, sugerează să nu fumați și să nu beți prea mult alcool, mai ales înainte de a merge la culcare. De asemenea, ar trebui să vă feriți de somnifere, cu excepția cazului în care acestea sunt recomandate de medicul dumneavoastră, deoarece pot agrava apneea în somn.

sursa: /www.mirror.co.uk