Evenimentul Zilei > Actualitate > Sfidare maximă: „Vom cânta imnul Ţinutului Secuiesc!”
Sfidare maximă: „Vom cânta imnul Ţinutului Secuiesc!”

Sfidare maximă: „Vom cânta imnul Ţinutului Secuiesc!”

Tanczos Barna, preşedintele FRH, îşi bate iarăşi joc de România.

Dacă nu se poate lăuda cu vreo performanţă, hocheiul românesc o duce în ultima vreme din scandal în scandal. Părtaş la tevatura creată este şi Tanczos Barna, preşedintele Federaţiei Române de Hochei (FRH).
Într-un interviu acordat publicaţiei germane "Der Spiegel", conducătorul a explicat de ce se cântă imnul Ţinutului Secuiesc la Miercurea Ciuc.
"Îmi sunt interpretate declaraţiile"
Barna s-a plâns de faptul că declaraţiile i-au fost traduse şi interpretate în mod eronat.
"Acum vreo două săptămâni am fost intervievat de jurnaliştii germani. Articolul a apărut apoi în presa maghiară, în publicaţia «Erdely», şi a fost preluat şi tradus tendenţios şi în România. Este păcat că se întâmplă aşa ceva. Nu e prima oară când îmi sunt interpretate declaraţiile. Informaţiile eronate prind apoi la public. Săptămâna trecută a apărut o ştire conform căreia cei trei juniori suspendaţi în decembrie de COSR au participat cu naţionala României la un turneu în Slovenia şi Slovacia. Echipa nici n-a călcat pe-acolo", ne-a declarat preşedintele FRH.
"Nu e o noutate"
Oficialul a confirmat pentru EVZ că, în continuare, hocheiştii nu vor renunţa la practica ce a declanşat scandalul şi vor interpreta imnul Ţării Secuilor: "Acest lucru se întâmplă de ani buni la Ciuc. Nu e o noutate. Vom cânta şi de-acum încolo. Nu înţeleg de ce se face atâta vâlvă".
Citiţi şi:

  • Scandalul interetnic de la Miercurea Ciuc. Comitetul Olimpic i-a suspendat pe termen nelimitat pe hocheiștii bătăuși de la lotul Under 16 "FOTE"
  • Barna Tanczos: "N-am spus că voi pleca cu jucătorii de la naționala României"
  • Vedeta naţionalei de hochei: "Nu România a învins Ungaria, ci Ţinutul Secuiesc"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: