Servicii medicale gratuite pentru copii și adulți. Calendarul consultațiilor

Servicii medicale gratuite pentru copii și adulți. Calendarul consultațiilor Medici. Sursa foto: Arhiva EVZ

Compania Națională de Asigurări în Medicină din Republica Moldova a anunțat că, până pe 17 mai, vor beneficia de servicii medicale gratuite locuitorii din mai multe raioane.

Astfel, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Dondușeni.  Calendarul consultațiilor este următorul:

– pe 15 mai – în Crișcăuți, unde vor fi deservite persoanele din Crișcăuți, Horodiște, Teleșeuca;

– pe 16 mai – în Elizavetovca – vor fi deserviți locuitorii din Elizavetovca, Braicău, Briceni;

Ne puteți urmări și pe Google News

– pe 17 mai – în Rediul Mare, pentru persoanele din Rediul Mare și Pivniceni.

Servicii stomatologice gratuite

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor, în diferite localități din raioanele Căușeni și Nisporeni:

Consultații stomatologice gratuite

Sursa foto: pixabay.com

– în intervalul 14 – 17 mai – în Taraclia, Căușeni.

– în zilele de 14 și 15 mai – în Marinici, Nisporeni;

– în zilele de 16 și 17 mai – Șișcani, Nisporeni.

Săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite circa 400 de persoane, dintre care peste 120 – screening pulmonar și circa 270 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

Servicii medicale mai scumpe, de la 1 iulie

Reamintim că Guvernul Republicii Moldova a aprobat majorarea tarifelor pentru serviciile medicale și introducerea unor tarife noi, acoperite de polița medicală. Afecate vor fi persoanele care nu au asigurare medicală.

Potrivit modificărilor, care vor intra în vigoare de la 1 iulie, cea mai mare creștere se observă la 26 de tarife din cele peste 5.500 incluse în Catalog. Dintre acestea, doar trei tarife au fost majorate de patru și nouă ori, în timp ce 23 de tarife au avut o creștere de la unu până la două ori.

Dacă acum o operație de amigdalectomie costă 70 de lei, după majorare aceasta va costa peste 1.100 de lei. O operație de ureteroscopie (URS) flexibilă (procedura de extracție a pietrelor la rinichi) va costa aproape 30.000 de lei, față de peste 2.300, costul actual. Tariful la examenul parazitologic al urinei a crescut de la 9 la 166 de lei.