Evenimentul Zilei > International > Serghei Lavrov, atac la democrațiile liberale: „Elevii învață în școală că Iisus Hristos a fost bisexual”
Serghei Lavrov, atac la democrațiile liberale: „Elevii învață în școală că Iisus Hristos a fost bisexual”

Serghei Lavrov, atac la democrațiile liberale: „Elevii învață în școală că Iisus Hristos a fost bisexual”

Sistemul de educație occidental îi învață pe tineri că Iisus Hristos ar fi fost bisexual. Declarația îi aparține ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a publicat un editorial, în publicația Kommersant, în care a criticat dur democrațiile liberale. El a scris, nici mai mult, nici mai puțin, că elevii din școlile occidentale sunt învățați că Iisus Hristos a fost bisexual și non-binar.

„În mai multe țări occidentale, elevii învață la școală că Iisus Hristos era bisexual”, a scris Serghei Lavrov în materialul său. El a descries presupusele învățături drept „încercări de a încălca însăși natura umană”, și nu doar dreptul internațional.

Șeful diplomației de la Moscova nu a oferit nici un exemplu sau vreun argument ca să-și susțină aceste comentarii, însă a subliniat „permisivitatea fără limite” ale Statelor Unite al Americii și Europei. Acestea intenționează să „impună o ordine bazată pe reguli asupra unor țări precum China și Rusia, pe care le eticheteze ca democrații autocratice”.

Originea comentariului

Conform unui site de știri rusesc, It’s My City, originea probabilă a comentariior făcute de ministrul de Externe al Rusiei, ar fi într-un videoclip care a devenit viral pe platformele TikTok și Telegram. În acest film, apare o mamă din Australia care își ascultă copiii în timp ce dezbat orientarea sexuală a lui Iisus.

În videoclip, fiul femeii spune că Iisus ar fi bisexual „pentru că iubește toți oamenii din lume” și non-binar „pentru că poartă o rochie”.

„Am învățat asta la școală”, susține băiatul din videoclip.

Observatorii ruși văd o acțiune de campanie electorală

Observatorii ruși sunt de părere că aceste comentarii extrem de critice ale ministrului Serghei Lavrov față de Occident urmăresc crearea unui sprijin din partea unui public intern conservator. Liderul rus se bazează pe o astfel de susținere în perspectiva alegerilor parlamentare din Rusia, programate să aibă loc în această toamnă.

De altfel, la începutul acestei luni, președintele Vladimir Putin l-a pus pe Lavrov, alături de alte personalități ale elitei Kremlinului, în fruntea listei candidaților partidului Rusia Unită. Aceștia vor candida împreună la scrutinul din 19 septembrie.