Evenimentul Zilei > Actualitate > Şerban Mihăilescu către Ponta: „Victoraş, ciocu’ mic!”
Şerban Mihăilescu către Ponta: „Victoraş, ciocu’ mic!”

Şerban Mihăilescu către Ponta: „Victoraş, ciocu’ mic!”

Dezbaterile parlamentare pe tema înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene au dus la un schimb de replici tăioase între Victor Ponta şi foştii săi colegi din PSD, ajunşi, după ce Ponta a câştigat alegerile interne, în UNPR.

Ostilităţile au fost declanşate de preşedintele PSD, care a numit UNPR "partidul interesului naţional". El a spus că discursul lui Emil Boc "i-a dat fiori pe spate" când premierul a pomenit despre interesul naţional, pentru că el, Ponta, ar fi crezut că Boc o să-şi anunţe transferul în "partidul interesului naţional", din care fac parte Culiţă Tărâţă, Eugen Nicolicea sau Şerban Mihăilescu. 
"A trăit ca un aurolac la Paris"
Doi dintre cei numiţi se aflau însă în sală şi i-au plătit cu aceeaşi monedă. Eugen Nicolicea i-a reamintit lui Ponta că "a reuşit să chiulească un întreg mandat de la comisie (comisia parlamentară din care face parte – n. n.) şi să-şi încaseze diurna de deplasare şi banii ce i se cuveneau". "Aceasta se numeşte ubicuitate şi anume caracteristica unui om de a fi în mai multe locuri simultan. De aceeaşi proprietate s-a bucurat domnul Ponta când dădea interviuri la Cotroceni în timp ce cartela lui vota liniştit, adică fura, cum spunea domnul Ponta, potrivit propriilor cuvinte", a declarat Nicolicea.
Făcând referire la declaraţiile lui Ponta, conform cărora, după Revoluţia din decembrie ’89, a fost printre primii plecaţi la Paris, fostul preşedinte al PSD Mehedinţi i-a reproşat acestuia: "Aţi reuşit să ne faceţi de râsul Europei pentru că în momentul în care francezii făceau pe unii păduchioşi şi că au fost prin legiunea străină argumentele lor erau din blogul domnului Ponta care spune că a dus o viaţă de aurolac la Paris, dormind în gară, spălându-se în fântânile arteziene şi trăind din banii din cărucioarele din gară".
"Reactivat" de Victor Ponta
Mihăilescu, fost secretar general al guvernului pe vremea lui Adrian Năstase, i-a aplicat fostului său coleg tratamentul "ciocu’ mic", formulă pe care, în vremurile sale de glorie, o adresase opoziţiei de atunci (adică, în mod ironic, şi unora dintre colegii săi de astăzi). Mihăilescu a admis că nu a mai vorbit la microfonul Parlamentului din 2004 dar că Ponta l-a scos din amorţire.
"Din 2004 nu am mai vorbit de la această tribună, dar acum am venit ca să-i zic lui Victoraş "ciocu’ mic" pentru că viaţa mea nu a depins niciodată de dânsul şi văd că mă atacă săptămânal", a spus fostul demnitar pesedist.