Evenimentul Zilei > Politica > Seism în PNL. Orban a trădat! Există o înregistrare-bombă care confirmă totul
Seism în PNL. Orban a trădat! Există o înregistrare-bombă care confirmă totul

Seism în PNL. Orban a trădat! Există o înregistrare-bombă care confirmă totul

Lovitură de graţie în politica românească odată cu anunţul şocant lansat de Victor Ponta despre faptul că PNL vrea să facă alianţă cu PRO România pentru nişte majorităţi în diverse consilii locale și județene din țară.

La o primă analiză, anunţul liderului PRO România pare destul de bizar, mai ales că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost singurul liberal care a votat împotriva USL.

Se întâmpla în 2011, la 5 februarie, când Alianța de Centru Dreapta (PNL şi Partidul Conservator) și Partidul Social Democrat formau Uniunea Social-Liberală (USL).

Liderii PSD, PNL și PC de atunci (Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin) semnau la Palatul Parlamentului Protocolul de funcționare valabil pentru USL.

Orban era deputat PNL la acea vreme şi a explicat că votul dat împotriva constituirii USL reprezintă „amestecarea stângii cu dreapta”, care „nu este sănătoasă pentru democraţie”.

Ponta şi Orban, în aceeaşi barcă?

Acum, la distanţă de aproape 10 ani de la acel moment, Victor Ponta a declarat miercuri seară că şi mai-marii PSD, și cei din PNL i-au propus „să se alieze”.

Scopul ar fi legat de formarea unor majorități în diverse consilii locale și județene din țară după aceste alegeri locale.

„După ce doamna Firea a spus că PSD-ul să nu se alieze cu mine, în absolut toate județele, şi domnul Ciolacu, şi ceilalţi mi-a cerut să ne aliem.

Nu înainte, acum după locale. Sunt diverse județe și municipii în care se poate face majoritate cu PRO România sau nu.

Dar şi cei de la PNL mi-au cerut chestia asta. Se va întâmpla de la caz la caz. Sunt județe unde ne putem alia, sau unde nu. În cele mai multe, nu”, a spus Ponta la Digi24.

Orban şi-a schimbat gândirea politică?

Dacă se confirmă cele spuse de Ponta, Orban este pus într-o situaţie delicată, având în vedere trecutul politic al lui Ponta în PSD.

În plus, liderul liberalilor a dispus imediat după alegerile locale ca nici un președinte de organizație județeană să nu facă alianță cu PSD pe plan local.

Orban a recomandat ca liberalii să încerce închegarea unor alianţe cu partenerii din zona de dreapta (USR și PMP) sau chiar cu UDMR.

foto: Răzvan Vălcăneanţu

sursa: digi24.ro

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.