Evenimentul Zilei > Monden > Secretele aromaterapiei. Cum funcționează uleiurile esențiale ca remedii universale
Secretele aromaterapiei. Cum funcționează uleiurile esențiale ca remedii universale

Secretele aromaterapiei. Cum funcționează uleiurile esențiale ca remedii universale

Încă din vechime aromaterapia este o metodă eficientă și seducătoare pentru remedierea problemelor de sănătate. Utilizarea sistematică a uleiurilor esențiale naturale pentru masaje relaxante, băi și inhalări are un efect revigorant asupra corpului și minții.

Avantajul principal al aromoterapiei este relaxarea corpului, precum și ameliorarea simptomelor dureroase. Orice ulei esențial pe care îl poți achiziționa are propria sa compoziție unică și proprietăți terapeutice unice, care sunt dificil de reprodus în condiții de laborator.

Impact pe 3 niveluri: psihoemoțional, terapeutic și moleclar

Impactul uleiurilor esențiale asupra unei persoane are loc pe 3 niveluri: psihoemoțional, terapeutic și molecular. Fiecare ulei esențial este dotat cu propriile sale proprietăți specifice.

Cu toate acestea, majoritatea au efecte antibacteriene, antiseptice, antiinflamatorii și antivirale. Utilizarea remediilor naturale stimulează sistemul imunitar, accelerează funcționalitatea mecanismului celular și îmbunătățește circulația sângelui. Pe lângă efectele fizice specifice ale acestor compuși, este necesar să menționăm efectele acestuia asupra psihicului uman. Uleiurile esențiale ajută la ameliorarea oboselii, relaxare, calmare și îmbunătățirea stării de spirit.

Uleiurile esențiale în calitate de remedii universale pot fi utilizate în următoarele forme:

• În timpul masajului. O anumită cantitate de ulei esențial într-un recipient trebuie amestecată cu ulei vegetal în proporție de aproximativ 15 picături de ulei la 50 ml de analog vegetal.

• Sub formă de comprese. Se amestecă 0,5 căni pline cu apă cu 5-10 picături de ulei esențial adecvat. Apoi ar trebui să udați un prosop cu amestecul și să-l puneți pe un loc dureros, de exemplu, pe cap.

• Inhalare. Se toarnă până la 10 picături într-un castron cu apă fierbinte, înclină capul peste un prosop și inspiră vaporii.

• Baie. Adaugă 10 picături de ulei esențial relaxant în apa de baie caldă. După procedură, nu clăti pielea și usuc-o ușor cu un prosop.

Ce tipuri de ulei trebuie să alegem pentru aromoterapie?

Alegerea uleiului esențial pentru aromoterapie depinde într-adevăr de condiția generală a corpului, de necesitățile sale individuale și de preferințele personale. Cele mai populare sunt:

1. Ulei de lavandă

Ajută la relaxarea mușchilor, ameliorarea stresului și calmarea într-un timp scurt. Uleiul de lavandă poate ajuta, de asemenea, persoanele care au probleme cu insomnia. Pur și simplu puneți o pungă mică de plante uscate sub pernă și presărați-o cu câteva picături de ulei. Aceasta va rezolva problema cu somnul.

2. Ulei de rozmarin

Uleiul de rozmarin are proprietăți antiseptice, motiv pentru care se găsește foarte des în produsele cosmetice pentru tenul gras și cu acnee. Datorită efectului său ușor stimulativ, îmbunătățește circulația sângelui în organism și reîmprospătează. În plus, rozmarinul este considerat un afrodiziac.

3. Ulei de mentă

Uleiul de mentă este adesea adăugat la produsele cosmetice, precum gelul de duș sau crema pentru picioare, pentru reîmprospătarea și calmarea iritației. Acest tip de ulei este bun pentru relaxare și reducerea tensiunii musculare.

4. Ulei de lemn de santal

Un ulei esențial din lemn de santal, este dotat cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Este adesea folosit în loțiuni de corp pentru a trata orice iritație a pielii. Loțiunile de baie cu ulei de lemn de santal au un efect relaxant, ameliorează durerile menstruale și te ajută să adormi mai repede.

5. Ulei de mandarină

Uleiul de mandarină îmbunătățește în mod eficient starea de spirit și reîmprospătează. S-a demonstrat că reduce nivelul de cortizol, ce cauzează apariția stresului. Nu doar uleiul de mandarină are un efect benefic asupra pielii, ci și alte arome de citrice adăugate produselor cosmetice. Aromaterapia cu citrice îmbunătățește de asemenea calitatea somnului. Iar la nivel fizic, acest ulei stimulează funcțiile de protecție ale corpului, previne acumularea excesului de greutate , ameliorează oboseala ochilor, are un agent coleretic ușor și este un agent antipiretic.

Aromaterapia este una dintre metodele medicinei alternative, care folosește uleiuri esențiale obținute în principal din plante pentru îmbunătățirea stării psiho-emoționale, potrivit kudika.ro.

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: