Evenimentul Zilei > Politica > Se știe cine va fi prim-ministrul României! Confirmare din două surse oficiale. Alertă
Se știe cine va fi prim-ministrul României! Confirmare din două surse oficiale. Alertă

Se știe cine va fi prim-ministrul României! Confirmare din două surse oficiale. Alertă

Cu două zile înainte de Congresul PNL, ambii contracandidați pentru funcția de președinte al liberalilor, Ludovic Orban și Florin Cîțu, susțin că vor câștiga alegerile și implicit dreptul de a conduce Guvernul României.

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, a anunțat că starea de spirit din partid indică o victorie a lui. De cealaltă parte, Florin Cîțu susține că nu are cum să piardă alegerile de la Congresul PNL.

Și Orban, și Cîțu au punctat că la marele eveniment politic programat sâmbătă se va decide și cine va ocupa funcția de prim-ministru. De asemenea, cine pierde va trebui să facă un pas în spate, așa cum a confirmat nu demult și Orban.

„Cine pierde Congresul PNL nu mai are legitimitate și autoritate să gireze o funcție atât de importantă precum cea de prim-ministru sau președinte al Camerei Deputaților.

Eu vă spun că nu există altă soluție decât refacerea coaliției. Este singura variantă în care unești partide care au valori comune și care au un program de guvernare validat.

Zilele lui Florin Cîțu sunt numărate

După părerea mea, Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim-ministru, indiferent ce se va întâmpla la Congres″, a spus Orban, care ocupă și funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Cîțu

Liderul liberalilor a repetat că va avea un nou mandat la conducerea formațiunii și nu s-a ferit să afirme că nu exclude o revenire în funcția de premier.

„Eu vă spun că voi câștiga Congresul. La cum este starea de spirit în partid, la ceea ce simt la toți delegații… Simt pulsul și înțeleg că, dacă în urmă cu două luni aveam de ales între două variante, nu mai există decât o singură variantă bună, cealaltă fiind proastă″, a completat Ludovic Orban.

Invitat miercuri seara la B1 TV, Florin Cîțu și-a acuzat rivalul că a încercat să se folosească de USR: „Am tot văzut că imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul contracandidatului meu, care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine, cu moțiunea de cenzură

Vă spun că de luni lucrurile se schimbă. Eu vreau să meargă mai departe coaliția, dar nu ne rugăm de nimeni. PNL nu se roagă de nimeni! Aceste reforme vor merge mai departe cu sau fără parteneri, de preferat ar fi cu ei.″

Orban susține că PNL plătește din cauza lui Cîțu

În ceea ce privește presentimentele pe care le are, Orban a reamintit membrilor PNL că din cauza prestației lui Cîțu în funcția de premier, încrederea românilor în guvern a scăzut semnificativ.

„Încrederea în Guvernul României a scăzut sub 15% din cauza lui Florin Cîțu. Nu competiția internă este cauza scăderii PNL în sondaj, ci nemulțumirea față de prestația premierului și a guvernului.

Orban

Azi am ajuns în situația în care încrederea în guvern e sub 15%. N-am mai întâlnit o asemenea cotă. Direcția în care merge România… 8% spun că mergem în direcția greșită.

Percepția modului în care se guvernează este importantă, iar românilor le plac competițiile și confruntările. Problema a fost percepția asupra modului în care funcționează guvernul în timpul acestei competiții.

Șansa refacerii coaliției de guvernare

Eu am capacitatea de a recâștiga încrederea. În primul rând că-s mulți oameni care au încredere în mine și sigur vor reveni spre PNL pentru că am obiective simple.

Am capacitatea de a reface coaliția și lucrul acesta este văzut foarte clar din modul respectuos în care m-am purtat cu toți partenerii de coaliție. Sunt un om care respectă înțelegerile și consider că încă nu s-a destrămat coaliția.

A apărut un moment de criză guvernamentală din cauza premierului, în care PNL nu are responsabilitate și sunt convins că avem posibilitatea, prin reluarea parteneriatului cu partenerii, să reluăm coliția și să generăm un guvern performant, care să pună în practică programele de guvernare″, a mai precizat Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: