Evenimentul Zilei > Politica > Orban va face pasul în spate dacă va fi învins de Florin Cîţu: Îmi scriu demisia
Orban va face pasul în spate dacă va fi învins de Florin Cîţu: Îmi scriu demisia

Orban va face pasul în spate dacă va fi învins de Florin Cîţu: Îmi scriu demisia

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a dezvăluit luni că un eventual eşec la alegerile interne pentru şefia partidului va însemna inclusiv demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

La 25 septembrie este programat Congresul PNL, la finalul căruia se va decide dacă Ludovic Orban rămâne preşedintele liberalilor sau prim-ministru Florin Cîţu va fi noul lider al formaţiunii.

Orban a subliniat că dacă va fi învins la alagerile interne, nu va ezita să facă pasul în spate, dar a subliniat că aşteaptă aceeaşi reacţie şi din partea lui Cîţu.

„Dacă veți câștiga pe 25 septembrie, Florin Cîțu va rămâne prim-ministru?” a fost întrebat Ludovic Orban de jurnalistul Cosmin Prelipceanu. „Asta vor hotărî forurile statutare ale PNL”, a fost reacţia fostului premier.

Orban îi predă lui Cîţu lecţia onoarei

Mai mult, Ludovic Orban a comentat şi ce se va întâmpla dacă Florin Cîțu va refuza să demisioneze dacă pierde alegerile la 25 septembrie. „Asta este o chestiune de onoare. Eu dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Este o chestiune de legitate democratică”, a spus preşedintele PNL.

Orban şi Cîţu, o fotografie cât 1.000 de cuvinte

„Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, atunci ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă, în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă?

Guvernul României, încă o miză a Congresului PNL

Un om, ca să poată să exercite o funcție de o asemenea importanță în stat, trebuie să aibă legitimitate. Trebuie să aibă o autoritate. Păi, tu, dacă pierzi în interiorul propriului tău partid, care te-a susținut pe poziția de prim-ministru…”, a completat Ludovic Orban.

Altfel, preşedintele Camerei Deputaţilor nu a lămurit cine sunt forţele externe despre care a susţinut că se implică în alegerile din PNL: „Nu am spus că este statul paralel. Nu am discursul lui Dragnea. Sunt unii mai entuziaști care încearcă să intervină în competiția internă.”

Altfel, amintim că Orban a creat probleme în coaliţie cu o declaraţie amendată de Hunor Kelemen.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: