Evenimentul Zilei > Actualitate > Schiorul care a murit pe o pârtie din Băile Harghita era consilier local UDMR. A fost un avocat eminent
Schiorul care a murit pe o pârtie din Băile Harghita era consilier local UDMR.  A fost un avocat eminent

Schiorul care a murit pe o pârtie din Băile Harghita era consilier local UDMR. A fost un avocat eminent

Schiorul mort, duminică, pe o pârtie din Băile Harghita, în urma unui stop cardio-respirator, este Kálmán Dénes, consilier local UDMR la Miercurea Ciuc. Acesta era

 Schiorul care a murit pe o pârtie din Băile Harghita era consilier UDMR! Schiorul care a murit, duminică, pe o pârtie din Harghita, în urma unui stop cardio-respirator, este Kálmán Dénes, consilier local UDMR la Miercurea Ciuc.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc: „Pentru noi era un simbol. Pierdem un om foarte important”

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a confirmat luni, pentru Agerpres, că acestuia i s-a făcut rău după o partidă de schiat. Consilierul a murit pe marginea pârtiei, nemaiputând fi resuscitat.

Citește și Iohannis, schimb de steaguri cu primarul din Miercurea Ciuc

„Pentru noi era un simbol, pentru că la 70 ani, să te implici în viaţa comunităţii rareori găseşti, iar el a ales calea aceasta. De aceea, noi, în Consiliul Local, pierdem un om foarte important. A fost conexiunea directă cu persoanele de vârsta a treia. Toate programele pe care le-am creionat, le-am creionat împreună cu el”, a spus primarul Korodi Attila.

Era unul dintre avocații de frunte din Miercurea Ciuc. Primăria i-a acordat postum Premiul „Pro Urbe”

Pagina de Facebook a Primăriei Miercurea Ciuc a anunțat că, prin ordin direct al primarului, i se acordă postum lui Kálmán Dénes Premiul „Pro Urbe”. În postare se menţionează că a terminat în 1973 Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca. Apoi a fost detaşat la Colegiul Avocaţilor din Harghita, azi Baroul Harghita. A fost unul dintre cei mai remarcabili avocaţi din Miercurea-Ciuc.

„Fiind întrebat în luna septembrie anul trecut de ce îi este oraşul aproape de suflet, dânsul a subliniat faptul că aici şi-a găsit casă. A întemeiat o familie, oraşul l-a acceptat şi niciodată nu l-a dezamăgit”, se arată în postare.

Kálmán Dénes era decanul de vârstă al consilierilor locali. Pleda pentru dreptul la fericire al cetățenilor

Politicianul UDMR Kálmán Dénes era decanul de vârstă al consilierilor locali. În octombrie 2020 a condus şedinţa de învestire a primarului Korodi Attila şi a Consiliului Local Miercurea Ciuc. El a declarat la momentul respectiv că scopul Consiliului Local pentru următorii 4 ani trebuie să fie reprezentarea intereselor tuturor cetăţenilor oraşului, indiferent de naţionalitate, culoare politică sau convingeri religioase. De asemenea, promovarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, inclusiv dreptul la fericire, trebuie să fie un alt scop al instituției.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat că un schior de 70 ani, din Miercurea Ciuc, a decedat duminică pe pârtia Kossuth din staţiunea Băile Harghita, în urma unui stop cardio-respirator.